tag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post6858656963473228962..comments2023-07-27T07:28:50.450+02:00Comments on Zöld.ségek Amatőr kerti napló: SpájzszemleHedvighttp://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-37704865044752883182009-10-13T23:51:39.758+02:002009-10-13T23:51:39.758+02:00Nekem már egy gramm aszalt meggy sincsen... Jövőre...Nekem már egy gramm aszalt meggy sincsen... Jövőre sokkal többet kell eltennem! :-)<br /><br />Hogy te is miket tudsz: citromos-vaníliás rikottakrém! Még a neve is gyönyörű!Andihttps://www.blogger.com/profile/15544578861953257842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-19295558639571398832009-10-13T22:18:19.549+02:002009-10-13T22:18:19.549+02:00Lehet, hogy félreérthető voltam: a támogatást a re...Lehet, hogy félreérthető voltam: a támogatást a receptekre értettem. :)Beahttps://www.blogger.com/profile/15292973475355411702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-76291270976484584602009-10-13T22:17:25.687+02:002009-10-13T22:17:25.687+02:00Nálunk nem maradt volna meg a palacsinta! - sem :)...Nálunk nem maradt volna meg a palacsinta! - sem :)<br /><br />Ági, gyönyörűek a befőttek, savanyúk, stb.! Nagyon jó ötleteket adtál jövőre, mert én idén kezdtem el a befőzést az alapokkal, főleg lekvárokkal. Jövőre bátrabb leszek, de szeretném kérni hozzá a ti segítségeteket is! Idén szegény Andi volt a soros, hogy támogasson. :)<br /><br />A szörp receptek nagyon érdekelnek, mi a vépi rokonoktól hoztunk isteni finom ribizliszörpöt, annak is megpróbálom megszerezni a leírását és jövőre eltenni.<br /><br />Nagyon köszönöm én is a belinkelést a kamrámra! :)Beahttps://www.blogger.com/profile/15292973475355411702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-85600647268583581902009-10-13T14:53:23.946+02:002009-10-13T14:53:23.946+02:00Jaj, de várom! Látom, az aszalt meggyet is jól fel...Jaj, de várom! Látom, az aszalt meggyet is jól felhasználgattad! :-) Nekem már csak olyan harminc deka lehet, pont tegnap tettem egy adaggal egy citromos - vaníliás ricottakrémbe, amit palacsintába töltöttem be. Drágáim kinyalták a krémet magában a keverőtálból suttyomban, a palacsinta megmaradt...Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-25764321564300665122009-10-13T10:21:47.108+02:002009-10-13T10:21:47.108+02:00Hát ezt isteni volt olvasni! :-) Én is ilyen diétá...Hát ezt isteni volt olvasni! :-) Én is ilyen diétázós, önsanyargatós munkahelyre kerültem másfél évvel ezelőtt, szinte hülyének éreztem magam közöttük, hogy főzök mindennap, sőt, sütit is sütök, sőt karácsonykor aprósütiket stb. stb. Nemrég viszont hoztam be kuglófot, azóta is azt emlegetik... Örülök, hogy te normálisan kajálsz a szigorú diéta helyett, tudom én is, hogy másképp ki se lehet bírni a munkahelyen. <br /><br />A te zabpelyhesed biztos nagyon finom lehetett és - ahogy elképzelem - gyönyörű!!!! Megcsinálom az ötletedet és felteszem a blogba.Andihttps://www.blogger.com/profile/15544578861953257842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-46988075298353673892009-10-13T10:02:59.916+02:002009-10-13T10:02:59.916+02:00Hát, anyuval munkamegosztásban nyomjuk, övé a sava...Hát, anyuval munkamegosztásban nyomjuk, övé a savanyúság és a kompót, enyém a lekvár- és ketchupszekció. Anyu nem állhatja a passzírozást, én meg mindig elrontom a felöntőlevet.<br /> Igen, Andi, a zabpelyheset csináltam meg, de diódarabokkal dekoráltam (ki kell enni a fagyasztóból már a tavalyi diót), és az élvezet fokozása érdekében a tallérok alját áthúztam tejcsokival. Csak így kibírható a hétvégi meló... Most gondold el, vasárnap mindhárom szomszéd felől csak úgy felhőzik a marhahúsleves-és kirántotthús - meg sütiillat... Én meg koplaljak, mint egy fakír? Ráadásul az egész kollektíva diétázik, nyakra-főre lúgosít, meg búzafűlevet, kefirgombát, bifiduszaktireguláriszt, izomépítő fehérjekoktélt meg hasonló borzalmakat töm egész nap. Csak én élek ilyen "közös konyha(kert" - i kaján. Persze amikor meglátják a sütiket, ami reform - teljes őrlésű liszt, zabpehely stb... mindenki sütizni akar, az egész héten betartott szigorú diéta helyett. Ahelyett hogy elismernék emberi gyengeségeiket, benéznének a blogodba, és sütnének... :-)Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-68278566444873636472009-10-11T23:46:05.874+02:002009-10-11T23:46:05.874+02:00Hú Ági, anyucitok biztos nagyobb befőzőnagymester....Hú Ági, anyucitok biztos nagyobb befőzőnagymester. Én csak pár éve "nőttem fel" ehhez a feladathoz. De imádom!<br /><br />Melyik csokis tallért? csokis-zabpelyhest? A munkahelyre én is szoktam sütit vinni, ha van, muszáj a túléléshez... meg a hasznos időtöltéshez persze.Andihttps://www.blogger.com/profile/15544578861953257842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-31105176572671733472009-10-11T20:32:38.893+02:002009-10-11T20:32:38.893+02:00Nyam. És nyam. És nyamnyamnyamnyam...
Mi is tettün...Nyam. És nyam. És nyamnyamnyamnyam...<br />Mi is tettünk el savanyát, rögvest meg is írom.Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-19545859430215017392009-10-11T07:54:07.987+02:002009-10-11T07:54:07.987+02:00Nagyon ügyesek vagytok, elismerésem! Én még mindig...Nagyon ügyesek vagytok, elismerésem! Én még mindig anyut kérem meg, hogy főzzön be nekem, igaz, ő meg egyedül van, így terápia is neki a meló... Na meg, mikor megyünk Zalába, párom hazájába, mindig hozunk a szomszédtól 5 literes üvegekben eltett iszonyat jó csalamádékat, az olyan lehet, mint a ti rázottatok... nyami.Krisztincahttp://krisztinca.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-15232724995424365532009-10-10T15:32:06.000+02:002009-10-10T15:32:06.000+02:00Igen, az a csokis tallér nagyon finom.Igen, az a csokis tallér nagyon finom.Hedvighttps://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-22218205486878083782009-10-10T14:22:37.283+02:002009-10-10T14:22:37.283+02:00Andi, pont most eszem a csokis tallérokat, amit a ...Andi, pont most eszem a csokis tallérokat, amit a te lírásod alapján sütöttem meg. Látható, hogy hasznosan töltöm a munkaidőt...Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-5771498629089685922009-10-10T14:20:20.839+02:002009-10-10T14:20:20.839+02:00Köszönöm anyuci nevében is a befőzőnagymester elis...Köszönöm anyuci nevében is a befőzőnagymester elismerő szavait! :-)Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-83732082397640751132009-10-10T14:18:48.552+02:002009-10-10T14:18:48.552+02:00Tesó, nem kell jönni lopni, ha rákívánsz, házhoz v...Tesó, nem kell jönni lopni, ha rákívánsz, házhoz viszem neked! :-)Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-59802834654224426912009-10-10T14:02:44.087+02:002009-10-10T14:02:44.087+02:00Az olajos paprika tulajdonképpen ecetes-fűszeres l...Az olajos paprika tulajdonképpen ecetes-fűszeres lében van, de a felöntőlé tetejére öntött étolajréteg légmentesen zár, így az alatta levő zöldség íze, állaga megmarad. Persze résen kell lenni ezzel is, mert az olaj egy idő után megavasodik. <br />És eszembe jutott, idén még fűszerecetet még nem is csináltam! Pótolnom kell!Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-67232583714509098622009-10-10T14:02:22.094+02:002009-10-10T14:02:22.094+02:00Nagyon-nagyon várom!Nagyon-nagyon várom!Andihttps://www.blogger.com/profile/15544578861953257842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-45986366403936365772009-10-10T14:00:18.122+02:002009-10-10T14:00:18.122+02:00Nekünk a pincében élték túl az uborkák a forró nap...Nekünk a pincében élték túl az uborkák a forró napokat, egy sem forrt fel. Főnököm apukája nagy szakács, étterme volt Óváron,ő ígérget nekem július óta felforrásbiztos csemegeuborka-receptet, most már szaván fogom, és elkérem tőle, ígérem, közzéteszem, kertes blog ide vagy oda!Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-85179605137644790322009-10-10T13:54:52.393+02:002009-10-10T13:54:52.393+02:00Ja, igen, "beszéltünk" már a savanyú ubo...Ja, igen, "beszéltünk" már a savanyú uborka rossz szokásáról, hogy szívesen megromlik, hát nekem idén már egy 4 literes meg egy 2 literes forrt fel, nem tudok rájönni, miért. Pedig tavaly ezzel az újfajta recepttel tökéletesre sikerült mindegyik, csak akkor sajnos keveset tettem el, mert féltem a kidobálástól.Andihttps://www.blogger.com/profile/15544578861953257842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-75035627375122384602009-10-10T13:48:23.890+02:002009-10-10T13:48:23.890+02:00Istenem de gyönyörűek! Csodálatos! Fantasztikus! G...Istenem de gyönyörűek! Csodálatos! Fantasztikus! Gratulálok!<br /><br />Annyira örülök, hogy így bejött a ketchup nálatok is. Én 4 adagot tettem el, mind a négy másmilyen lett. Gondolom a paradicsomszállítmánytól is függ.<br /><br />Az olajos paprika érdekelne, ilyet még nem is hallottam! Olajban van eltéve az almapaprika? és hogyan?<br /><br />Annyira jó lenne, ha át tudnék ugrani hozzátok egy zsák üres üveggel, mert nekem már annyi van, hogy a szelektívbe hordom őket (leáztatott címkével - ez bosszant a legjobban), de olyan rendesek körülöttem, hogy mindenki hordja a kiürült szép és átlagos üvegeket. <br /><br />Nagyon ügyesek vagytok és irigykedem, hogy saját nevelésű alapanyagokat tudtok befőzni. (Én most rákattintottam Annamarie blogjára, ott láttam meg az eladó házát, teljesen bele vagyok szerelmesedve! De sajnos nem tudom megvenni..., a kertes házas álmom még várat magára.)<br /><br />Azért azokat a szörpöket is lefotózhattad volna amíg még megvoltak... Mindegy, így is nagyon elégedett vagyok veletek! :-) És köszi a linkelést!Andihttps://www.blogger.com/profile/15544578861953257842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-82914646897647050492009-10-10T13:43:05.925+02:002009-10-10T13:43:05.925+02:00Megyek lopni, vigyázz a kamrakulcsra! Bukszába, pá...Megyek lopni, vigyázz a kamrakulcsra! Bukszába, párna alá. aludj vele!Hedvighttps://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.com