tag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post9473710458356375..comments2023-07-27T07:28:50.450+02:00Comments on Zöld.ségek Amatőr kerti napló: Azért beletört néha a bicskánk a kertészkedésbe...Hedvighttp://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-15621527660572520562010-01-22T02:00:55.803+01:002010-01-22T02:00:55.803+01:00Nagyon erdekes, koszonomNagyon erdekes, koszonomAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-47510756098045945842009-12-19T15:19:11.596+01:002009-12-19T15:19:11.596+01:00Hát igen, a Föld csupa egyedi helyet hord a hátán ...Hát igen, a Föld csupa egyedi helyet hord a hátán :-)<br /><br />Borsó tavasszal oké, január közepén már vehetjük a zeller- és a paprikamagot.Hedvighttps://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-62955742404020825252009-12-19T13:43:55.983+01:002009-12-19T13:43:55.983+01:00Akkor itt az idő, tesó, hogy borsót vess, még ha c...Akkor itt az idő, tesó, hogy borsót vess, még ha csak tőről eszed le, és nem jut a fagyasztóba. A kertedet úgyis megnagyobbítottad, mélyhűtőt vettél, kapád van, ha szeretnéd, segítek... folytassam?Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-83745910740239239962009-12-19T12:23:05.471+01:002009-12-19T12:23:05.471+01:00Én is csak a kísérletezgetéseimről írok, biztos va...Én is csak a kísérletezgetéseimről írok, biztos vagyok benne, hogy amikkel én beégtem, más talajon, máshol kifogástalanul fejlődnek, és kiváló termést hoznak. Ami itt szerepel, az valószínűleg csak a környékünkre igaz... Milyen nyamvadt krumplijaink vannak Istenem! Hajdani egyetemista koromban szabolcsi lakótársam nagyobb krumplikat hozott, mint a fejem. Ha meg anyósom málnására, a szőlőre, a szelídgesztenyére vagy petrezselymeire és paradicsomjaira gondolok, elönt a búbánat. Feléjük viszont a rózsák visszafejlődnek, a körte nem terem gyümölcsöt, a retek nem él meg, a káposzta kivész. Nagyon várom mindenki ötletelő tanácsát: ha valamelyikőtöknek szebben sikerült bármilyen terménye, kérjük, írja le, hadd tanuljunk belőle!Ágihttps://www.blogger.com/profile/04950467265850611712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-18149976140185533402009-12-19T11:42:07.492+01:002009-12-19T11:42:07.492+01:00Nálunk, a mi vidékünkön a mghagymák egy az egyben ...Nálunk, a mi vidékünkön a mghagymák egy az egyben felejtősek szerintem, eredményes viszont a palántázás meg a duggatás. Nekem dughagyma méretű sonkahagymáim vannak, elraktam jövőre, márciusban megy a földbe. <br />Lollo rossóról szedtem magot, vetettem, kikelt, a nagy része jó, de vannak benne visszafajzottak, amelyek levélere tüskés, hatalmas nagyra nő, keserű tejnedve van, és leginkább olyan, mint egy mezei csorbóka. Ezeket kicsi korban ki kell szelektálni. <br />Borsót meg soha életemben nem vetettem.Hedvighttps://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7893398935008794914.post-81857318093293169442009-12-19T11:13:25.069+01:002009-12-19T11:13:25.069+01:00Azok a bóti hatalmas retkek szerintem tuti génkeze...Azok a bóti hatalmas retkek szerintem tuti génkezeltek, én sosem veszem meg. A bóti saláta meg vízkultúrás, mit tudni, mit tesznek abba a vízbe. Nekem inkább legyen satnya, de tudjam, hogy mivel trágyáztam, öntöztem.<br />A borsómix nálam már évek óta bejön, nekem jó, hogy nem egyszerre kell leszednem az egészet, elhúzódhat. És én már nagyon régen blansírozás nélkül teszem a borsót a mélyhűtőbe és nagyon finom, bármikor is esszük.Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.com