2014. szeptember 1., hétfő

Öngyógyítósdi 10: Kudarcunk okai

Szóval az van... A kudarckert bizonyítványát mégiscsak meg kell magyaráznom, magamnak is nehéz belenyugodni a történtekbe. A fő ok az alulkalkulált munkaerőigény, kombinálva a családi élet egy nehezebb periódusával. Balázskánk, a kisebbik fiam a kert legmunkaigényesebb időszakában volt kiscsecsemő. Janinak pont ugyanekkor volt keresztszalagpótló műtéte hosszabb lábadozással, Andris meg keserves féltékenységgel csüggött rajtam.  Ebben a helyzetben sajnos a kert került az utolsó helyre. Mire észbe kaptam, a zöldtrágyának vetett fehér mustár az égig nőtt és aranysárga virágzatban pompázott, igaz tetvetlenül. A répák, hagymák a gaz alatt sínylődtek. A másik ágyásban egy tő patisszont és egy tő karalábét hagytak a csigák mutatóba. A kudarcos poszt írása idején keményen vitatkoztunk a kertről (a temetőből mindenki látja a tökig érő gazt... no és hova tegyem a gyerekeket, amíg kapirgálok, te meg dolgozol... jövőre csak kukoricát vetünk a tyúkoknak, stb.) Aztán Jani meggyógyult és kaszát fogott, a gaz alól pedig előkerült némi répa,  főzőhagyma, spenót és paradicsom. Most már kezd visszatérni a lelkesedés, de tervezni még nem akarok. Addig is esszük az anyu kerti terményeit, meg a piacit, sokszor pedig szégyenszemre a boltit. Ez van. A család fontosabb, mint a kert.

A másik ok az, hogy az öngyógyítós szisztéma követhetetlen a segítségre hajlandó családtagoknak.Erélyesen felszólítottak, ha normális, rendes kertet akarok, segítenek, de csak akkor, ha PONTOSAN tudják, hol mi van, mi a gyom és mi a vetemény...

3 megjegyzés:

  1. Tavaly nálam is gáz volt, háromméteres paréj és libatop erdő, mert a kétóránkénti szoptatás stb, stb, mellett nekem se jutott idő a rendbentartásra. Idén már csinosabb volt a veteményes és a csigainvázió, paradicsomvész, poloskatámadások ellenére is adott eltennivalót és főznivalót. Azért szerencsére nem olyan sokat, hogy gondot okozzon. Jövőre már neked is más lesz egy örökmozgóval a sarkadban...:)
    Jó egészséget kívánok a szép ősz mellé.

    VálaszTörlés
  2. A legfontosabb, hogy egymásra legyen időtök! Semmi más nem számít. Majd szépen alakul minden. Szeretet legyen és akkor minden megoldódik:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok, nagyon sokat jelentett, hogy pont ezt írtátok :-))

    VálaszTörlés