2015. március 18., szerda

Célegyenesben

Veteményeskert előkészítése

Ez a poszt a gazdát fogja dicsérni. Jani szokatlanul nagy lelkesedéssel vetette bele magát az idei kerti szezon előkészületeibe. Mág egy nap szabit is kivett. A komposztkupacunk az elmúlt évek alatt csurig telt, az alján több éves, földszerűvé érett komposzt helyezkedett el, a gazda ezt mind kiszedte, elterítette a veteményes egy részében. A komposzthalom helyén gödör tátong, várja a zöldhulladékokat. 
A traktoros talajlazítás terve mondjuk azt, gellert kapott. Ágiék robikapájával lazította föl a gazduram a veteményest és a komposztot be is forgatta. A kiskert gyakorlatilag vetésre kész. 

Gyümölcsöskert előkészítése

Ez a vegyvédelmi szerkó a mészkénleves lemosó permetezés tiszteletére került a mesterre. Tábori latrinát megszégyenítő illattal boldogítottuk a környéket.
A szőlő és a gyümölcsfák metszése is befejeződött. Ez az egy körtefánk van már csak életben, de ez is olyan tengődős.
Egyebek

A legfontosabb, hogy megjött a jövő évi tűzifa. Ezzel rengeteg munka lesz majd, fűrészelés, hasogatás, betárazás, stb. 

A szomszéd üres telket megvenni készül az önkormányzat. Az eredeti tulajok nem nagyon gondozták, egész kiserdő nőtt rajta vadon kelt akácokból. Néhány hete megjöttek a fűrészes embereik és a kiserdő felét kivágták, a fát elvitték, a gallyakat eltüzelték. Megtehették, hiszen az övék. Azért én nagyon sajnálom a madaraknak és a mókusnak az otthonát, aki annyi vidám percet szerzett a családnak. Sajnálom az árnyékot és a takarást is, most az utca felől bárki teljesen belát az udvarunkra. Mindegy, majd megszokjuk. 


Végül valami szép: ragyognak a napfényben a késői krókuszaim. 

2 megjegyzés:

  1. Belendültetek ám!
    Hétvégén megbontom én is a komposztunkat, megnézem mi lett vele egy év alatt. Remélem lesz használható része, mert a kerítés dúrás-fúrás után kicsit fel kell turbóznom a meggyörtört növénykéket.
    Jó munkát! Sok szép virágot!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is Feri pörög, sőt próbál lelkesedést csepegtetni belém, de még úgy el vagyok gémberedve ettől a téltől, ahogy eddig sosem. Szóval alig várja, hogy hétvége legyen és végigrotálja a kertet, meg a focipálya helyét, addig meg engem buzdít metszésre.:)
    Hát, meg kell mondjam sokkal ügyesebben haladtok, mint mi, meg is lesz az eredménye, ennek az elszántságnak, és pörgésnek. Segédkertészek?

    VálaszTörlés