2020. április 18., szombat

Tavasz a kertünkben + új kiskedvencek

Gyönyörű a tavasz, amit külön feldobnak az új háziállataink. Kellett valami kedves kis játszópajtás a gyermekeimnek, hogy enyhítse a karanténban a kis barátok hiányát. Szerinetm nagyon cukik a vadiúj szerzeményeink. Tudjátok, nagyon nehéz helyzetben vannak mostanság a menhelyi állatok, muszáj volt ebben a helyzetben példát mutatnunk és befogadtunk néhány picuri, magányos lényt. 

Először ugyan kicsit idegenkedtek leendő kedvenceiktől a fiúk, azonban hamar legyőzték az ismeretlenségből adódó izgalmat, félelmet. 



De aztán hamarosan összebarátkoztak. Kis idő múlva vígan játszadoztak a délutáni kellemes, napsütéses időben.



Aztán az új jövevények egészen belakták az udvart. Felfedeztek minden sarkot, pihenő- és étkezőhelyre találtak. Nem mondhatnám, hogy keveset esznek, vagy egyáltalán nem kell takarítani utánuk, de azért ez nem egy vészes feladat. Az anyagcseretermékeik remekül felhasználhatók a konyhakert termékenyebbé tételére. 
  

Hát... őszintén a szomszédok kicsit orrolnak ránk a dübögés miatt. A városból kiköltözők igenis tudomásul vehetnék, hogy faluhelyen, ahol állatokat tartanak, zaj és szag is van!!

De támadt egy remek ötletünk a helyzet békés rendezésére: nemsokára ők is boldog gazdik lehetnek.
Csak sok türelem, gondos nevelés szükséges, hogy az apróságok ne tegyenek kárt a féltett virágágyásokban.
De, ugye jól tudjuk, természettől vad fajta nincs, minden csupán nevelés kérdése...

UI: Ha kértek a szaporulatból, szívesen küldünk... jelezzétek kommentben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése