2011. október 15., szombat

Enyhe, első, talajmenti


Igaz, hogy enyhe, első és talajmenti, de bizony fagy volt az éjjel, deres volt minden pirkadóra. A kert hátsó, hidegebb részében kárt is okozott az utolsó paradicsom- és paprikatermésekben. Feladhatom a füge beérésének reményét is. A virágok szerencsére már biztonságban, a telelőben melegednek. 
Nálatok mi a helyzet fagyügyben?

12 megjegyzés:

  1. Három érett fügédet loptam le az elmúlt hetekben. Azt hittem, észreveszed az érő fügéket!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a "két ház közti" részen nem fagyott meg még semmi, olyan 2 fok lehetett. A kertben ami olyan volt, felszedtük már. A nyílt részeken erősebb volt a fagy.

    VálaszTörlés
  3. A kertet nem tudom, itt a harmadikon nem volt fagy.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is kikötötték a "derest".A virágaim kint voltak még a ház előtt, de őket nem érte el.
    tegnap a juliskámat összeszedtem,de a sok virág , ami még rajta volt, az biza megfagyott.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is volt fagy a veteményesben, mert az még eléggé nyílt terep. A paradicsom még bírja, de a paprikák, babok, tökök megnyekkentek. A zinniákat sajnálom a legjobban. Ha kijutottam volna szedni belőlük, hetekig virágtenger lehetett volna idebent. A bazsalikomot viszont sikerült learatni. A radiátorcsöveken lógatom őket hatalmas csokrokban. Ma az összes virág beköltözött, kivéve a leandereket és az agavékat. Ők még bírják.

    VálaszTörlés
  6. Nalunk ,Romaniaban , Feher megyeben is az ejszaka 0 fok ala sullyedt, nalam szemelyesen mar nem volt mit rontson, mindent betakaritottam.

    VálaszTörlés
  7. Jó, ha minden a helyén van már! Nekem még lett volna mit leszednem, de hát egyszerűen nem jutottam el a végére. Azért jobb a helyzet, mint tavaly, nem ért olyan váratlanul a hideg.
    Ma reggelre ígérték az időjósok a leghidegebbet. A megyei napilap időjárási rovatában egyenesen -7 fokot jósoltak ma reggelre. Ehhez képest fél nyolckor + 4 fok volt.

    VálaszTörlés
  8. Nálunk - érdekes módon - a szomszéd telek csupa dér volt, hófehér! A mi kertünkben viszont minden üdezöld... Valahogy ide nem ért el a fagy! A dézsás növényeket már behordtam, bár van egy ólomvirágom, amelyik akkora dézsában lakik, hogy nem bírjuk becipelni... Tudja valamelyikőtök, hogy mennyire bírja a fagyot? Ha lesz időm, majd kiemelem a nagy dézsából, és télire kisebbe költöztetem, de addig is féltem...

    VálaszTörlés
  9. Akkor jo , hogy nem eppen josoltak meg helyesen

    VálaszTörlés
  10. Így van, kedves Iri, de sajnos most este már elég hideg van, attól tartok, hogy most lesz a legnagyobb hideg.

    VálaszTörlés
  11. Nálunk a ház környékén legalább 3-4 fokkal melegebb a mikroklíma, mint a kertben.
    Sajnos az ólomvirág fagyérzékeny, elvileg +5°C-ot sem csipázza.

    VálaszTörlés
  12. Eddig egész jól néz ki, de érzem én is, hogy sürgősen meg kell mentenem szegény ólomvirágot... Talán az javít valamit a helyzeten, hogy egy összeültetés közepén van, a többi növény talán védi valamennyire a hidegtől! Addig is, amíg ráérek átültetni...

    VálaszTörlés