2015. május 25., hétfő

Fiúk, kutyák, macskák

A kert szabadsággal ajándékoz meg nemcsak engem, hanem a kisfiaimat is. Nem tudom, mit kezdenénk magunkkal egy szűkös lakótelepi lakásban, az EU-konform játszóterek sivatagára kárhoztatva... 

Melinek mutatom, nálunk is alapdarab a vastalicska.

Van új vizeshordónk, a régi lyukas vashordó helyett, azóta istenadta langyos vízzel megy a pancs és a sarazás. Ha nincs dermesztő hideg, az esőgatya és a gumicsizma nekünk van kitalálva. Napsütésben is hordjuk, mutatom, miért. 
 Szűrés 
 Sárnyírás, majd panírozás fűrészporban,majd lemosás
Dagonya

A homokozó ehhez képest uncsi. Tiltakozás volt a biciklizős fagyizós kör ellen is. 

Aztán itt vannak a négylábú barátok. Az öregecske, kissé már belassult megszelídült Vaki jó nagy udvarköröket bír futni Andrissal. Az ő térdei nincsenek szétműtve, mint az apáé és anyáé, tehát sokkal alkalmasabbak a fogócskára.

Nézzétek ezt a pillantást... Kisgazdám, szeretlek.

Macskaügyben is gyarapodtunk. Van ugye a nyolcéves, öreg Dorka, őt nem lehet simogatni, mert talált macska és nehéz gyerekkora volt, kötődési zavaroktól szenved.
Gondolkodtam egy kiscica befogadásán, és akkor megjelent nálunk a felnőtt Cirmi, evett, berendezkedett, befogadtuk. Valamiért minket választott. Dorkával még harcolnak a jobb falatokért és fekvőhelyekért, de már kezdenek összeszokni talán. Ő dögönyözhető, nyuvasztató, gyerekbarát macska. 
Cukiparádé, nemde?

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a dagonyázás! Ez az igazi gyerekkor!
    Eszembe juttatta hogy mennyire imádtam nyáron eső után tapicskálni a langyos tócsákban.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most a melegben már egész nap lehet mezítlábaskodni, de jó is az.

      Törlés
  2. Tündérek! Ez az igazi játék:)
    Anyukám még mindig neveti, amikor engem egyszer úgy kellett kihúzni, vmi óriási sártócsa közepéből, mert beleragadt a gumicsizmám és nem tudtam lépni. És csak szipogtam, miközben húztak, hogy a csííímáám, a csííímmáám:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó! A gumicsizma is azon dolgok egyike, ami nélkül lehet élni, de nem érdemes.

      Törlés
  3. Ó, szóval dagonya! Nálunk is nyomnák, de Bálint szó szerint mindent szart a szájába vesz még mindig, úgyhogy árgus szemekkel kell lesnem, mit eszik, mit iszik odakint. Pedig már lassan két és fél éves. Nagyon szeretem én is ezeket az esőnadrágokat, kellene nekem is szereznem, megérné, már úgysem növöm ki. Nagyot nőttek a fiúk, olyan jó nézni őket dolguk közben, nálunk ilyenkor még veszekedni is elfelejtenek. Jó egészséget és sarazást, ma nálunk is az lesz, ha nem zendít rá megint az eső.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, igen és még az is van, hogy:
      Azok a fenyők! Gyönyörűek! Én is akarok!

      Törlés
    2. Meli, meglepő, de annak idején a tesómmal sokkal többet martuk egymást, mint ezek a fiúk, alattomos női módon hajat tépve, csípve, csúfolódva.

      Törlés