Kerti és természetjáró kalandok

Kétnapos zúzmara

9 megjegyzés
Az időjárás-jelentésben meg tudjuk nézni, hány fok lesz, felhős égre avagy napsütésre számíthatunk. Arról is tájékozódhatunk, hogy vajon tiszta vagy párás-ködös időjárású napnak nézünk elébe. A mai délelőtt időjárását viszont azt hiszem, senki sem tudta volna előre megjósolni: a kétnapos ködpára vastag zúzmarával vont be mindent, különösen szép ruhát adva a megszokott épületekre, növényekre, tárgyakra. Ehhez néhány rövid órán át ragyogó napsütés párosult, felcsillogtatva a leheletfinom jégkristályokat. Ilyen talán ha tízévente fordul elő, hasonló fotókat pedig a Himalájáról készült képes albumokban látni. Délutánra a jégkristályoktól a feltámadó szél már mindent megszabadított.

A "kisvilág" képei:

Fenyőgally
Gyümölcsfaág
Örökzöld  lonc
Szamárkenyér termése
Kecskerágó

Örökzöld lonc
Kicsit nagyobb méretekben - Kápolna ezüstfenyőkkel

Vadgesztenyék:
Felétek volt zúzmara?

9 megjegyzés :

 1. Csodálatos képek, bár gondolom a hozzá párosuló hideg, nem olyan kellemes.
  Merre laktok? Nálunk ugyan éjszaka -9 fok volt, de napközben 0 és sütött a nap. így leolvadt minden. mind szombaton, mind vasárnap.
  Péter

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű képek, a növények is mintha felvették volna a téli zúzmara bundát... :)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Hédi és Ági!
  Fogadjátok szeretettel ezt a díjat tőlem :

  http://mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

  Erőt ,egészséget és sok boldogságot kívánok!
  Üdv mimimama

  VálaszTörlés
 4. Minimama, köszönjük a díjat, ígyekszünk reagálni rá.

  Mosonmagyaróvár körül lakunk, és az elmúlt 2 napban -4, -7°C közötti hőmérsékleteket mértünk, masszív köddel.

  VálaszTörlés
 5. " Felétek volt zúzmara?"- Még van is.

  VálaszTörlés
 6. Felénk is volt, de kicsit távolabb a falutól. Akkor még autóban ültünk, a fényképező hátul a csomagtartóban. De gyönyörű volt, ahogy megsütötte a Nap.

  VálaszTörlés
 7. Volt is, van is zúzmara mifelénk is, ami nem meglepő ebben a ködös hideg időben. Gyönyörű fehér tőle minden! Mirelit csemege madaraknak.... Tavaly év végén is volt szép zúzmaránk, ezt itt lehet megkukucskálni... :)

  Szép napot mindenkinek: Nyözö

  VálaszTörlés
 8. Nálunk is hasonló időjárás volt -10 C-al.Mindenhol lassan tavasz van ,de ahogy Miskolcot elhagyod visszatérsz a télbe( tudom mert Siófokon voltam).A lakásnál még mindig hó van,Dunántúlon pedig +15 C ! 2011.02.06.-i állapot.

  VálaszTörlés
 9. Hát, a péntek reggelre esett friss hó és a csütörtöki mínusz 8 fokos reggel után én se nagyon akartam elhinni, hogy még lesz itt tíz fok is. Lehet, hogy ez hirtelen túl sok, de nem bánom. Jobb, mint tavaly február végén, amikor a fél országban már tombolt a tavaszelő, itt meg akkora hóvihar volt, hogy hókotrós felvezetéssel csak kerülővel lehetett Óvárt megközelíteni, és a 86-os utat hóvihar miatt lezárták.

  VálaszTörlés