2012. június 23., szombat

Házunk tája

Régen írtam arról, hogyan alakul, fejlődik idén a kert. Idén nem vezettünk be őrült nagy változásokat, csak olyan apróságokat, amelyek kellemesebbé teszik az életünket.

Kerti szobánk
A lugasunk már sokkal barátságosabb képet mutat, ahogy lassan befutja a szőlő, be is rendezkedtünk alatta. 

Tavaly ősszel még így festett:
Újrahasznosítósdi a gyerekek kedvéért
Szomszédságunkban van néhány kertvárosi pógár, megismerni őket az udvarukban meredező játszóvárról és trambulinról. Mi csórik vagyunk hozzájuk képest, de az összes kertvárosi gyerek a mi kavicskupacukban koszítja az Adidast:-))  A képen mindenesetre a saját házunk népe díszeleg.
Nincs nagy versengési görcs velük szemben, de azért a következőtől elképedtek. Jani szervált egy kimustrált, lyukas Optimist tanulóhajó-testet  (amivel, talán emlékeztek,  az Ötvös Csöpi filmekben veretnek az apróságok). Az ormótlan  műanyag kasztnira az extulaj már erősen fente a flexét, így ingyen odaadta.  A szomszéd falu kavicsbányájából pedig utánfutóval hoztunk néhány száz forintért finom, tapadós homokot. Raklapdeszkákból kétrészes, macskabiztos fedelet is barkácsolt hozzá  a mi házi ezermesterünk. 
Becsukva
Kinyitva
Használatban

Ablakpárkányok
Olyan cserepek csücsülnek az ablakpárkányokon, amelyekben az idei újdonságok növekednek vagy virágoznak. Elsőnek egy kis palántamustrát ajánlok, ez a jól elbokrosodott földimandula.
Két rebarbarapalántánk maradt életben, amelyek jó erőteljesek, lassan a kiültetésükre is sort kell keríteni.
A virágzók közül az egyik érdekesség a virágzó Echeveria:
A másik a gyermekkori hangulatokat idéző estike, amelyhez az ösztönzést mangorlo 2009-es bejegyzése adta. Este, amikor Andris már alszik, mindennap kimegyek hozzá és töltődöm az illattal. Főleg akkor, ha nagyon elfáradtam. 
Nekem ettől jó az estém, Nektek is jó estét! (Bocs!)

7 megjegyzés:

  1. Az a szép, az a szép... amikor a kertben bokáig lehet gázolni a játék talicskákban, kapákban, kislapátokban, homokozókban, kuglófsütőkben, kismacskákban, csökből gyártott játéklóugrató pályákban, virágsziromból készült főzetekben, fejbevágós hintákban, krétadarabokban és zölden letépett almákban. A többi nem érdekes.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ez a lugas, árnyas üldögélős és hintázós hely. A földi mandulára nagyon kíváncsi leszek, hogy valóban mandula íze lesz-e majd...

    VálaszTörlés
  3. Án is kíváncsi leszek rá. Jól néz ki, balkonnövénynek is megjárja.

    VálaszTörlés
  4. Eddig a pergola volt a kedvencem, de már a csónakba vagyok szerelmes. Ez van. Nagyon-nagyon jól néz ki, igazi izgalmas gyerekhely.
    Rebarbarából nekem is csak három maradt meg, de azok idén olyan szépen nőttek, hogy majdnem megkóstoltam őket, pedig tudom, hogy még nem szabad:)

    VálaszTörlés
  5. Meli, mit gondolsz, fák alatti könnyű félárnyákba, sok komposzttal ültetve jó helyük lenne?

    VálaszTörlés
  6. Én azt vettem észre, így két szezon alatt, hogy a tűző napon nem fejlődtek, alig húsz centis volt az öreg tő, amit a szomszédból kaptam. Ezek, amiket vetettem a sóska mellé, a sóska árnyékában már kétszer akkorák, mint az amelyik a napon nő. Nyár végére én is próbálok jobb helyet keresni nekik.

    VálaszTörlés