2011. augusztus 21., vasárnap

Hát ez mit csinálhat?


12 megjegyzés:

  1. Fúúúj! Undorító! Ez nem is egy meztelencsiga, hanem kettő!

    VálaszTörlés
  2. Éppen most szaporodnak, hogy utána százasával egyék fel a kiskertedet.
    Ezt a betolakodó vöröst kíméletlenül pusztítani kell.

    VálaszTörlés
  3. Szóval ez egy sima sex on the beach?

    VálaszTörlés
  4. Kis csacsi! Hát nem jöttél még rá?

    VálaszTörlés
  5. Az én kertemet az idén ellepték a csigák, eleinte kíméletesen összeszedtem őket, vödörszám hordtam át az út túloldalán álló üres telekre, hadd legeljenek szegénykék... De csak nem hagyták a növényeimet! A bazsalikomot, a rózsáimat, a magnólia levelét... MINDENT összerágcsáltak, már rosszul voltam tőlük... Én akkor bedurvultam. Most ott tartok, hogy VESSZEN MINDEN CSIGA!! Van valami jó módszeretek ellenük?

    VálaszTörlés
  6. Nekem is kúsznak-másznak a kertben, de olyan sok nincs, mint tesómnál. Szerintem a kert földje annyira lúgos nekik, hogy szinte csípi őket a föld, ha rámásznak. Sajnos azonban ott, ahol sűrűn fejlődnek a növények, gazosabb részek is vannak, vagy mulcsozva van, ott gond nélkül bemennek az ágyásokba. Különösen a fenyőkérges mulcsban szeretnek tanyázni! Nálunk a legényfogó virágokat rágták le. A szomszéd néni használ sörös csigacsapdát, még az a leghatékonyabb, a csigairtószernél is jobb. Csak hát ritka undorító a megbuggyant sörben úszó tömérdek döglött csiga.

    VálaszTörlés
  7. Megtaláltam a búvóhelyüket az eperágyásban, de visszahőköltem, annyira undorítóak voltak vagy ötszázan együtt. Sót rájuk, sört rájuk! (Mehetnek a tepsibe:-)

    VálaszTörlés
  8. Ez tényleg úgy hangzik, mint valami recept... a sörös-sós csiga :-)

    VálaszTörlés
  9. Valamiféle kelt tészta, de igaziból meztelencsigák nélkül.

    VálaszTörlés
  10. Elegem van már a csigákból!!! Más állatod nincs? Mondjuk: egy csodás pók! Én küldök, van az udvarban és a kert minden zugában, de őket nem utálom.

    VálaszTörlés
  11. Én is rühellem egytől eggyig az összeset. Minden féle virágot leesznek (a gazot bezzeg nem ) és amiég rosszab, hogy úgy szaporodnak, az már rettenet! Nekem nem vált be egy méreg sem. A sörös üveg jó csak baromi gusztustalan. Néha még szellőztetés közben néha a házba is betéved egy, ajánlom a bukóra nyitott ablakokat. :)

    VálaszTörlés