2010. május 15., szombat

Tesztelős

A Hulladék Munkaszövetség honlapján találtam egy jó kis tesztet.

Mennyire vagy jó hulladékcsökkentő? 

 Nos, én nem vagyok olyan jó,  mert a megunt cuccokat nem szoktam csereberélni, és ne mindig figyelek oda a visszaváltható csomagolásra. És ti?


10 megjegyzés:

  1. Nekem 35 pont összejött és gratulált. Szerintem ennyire még nem kellene gratulálni, hiszen igencsak a max alatt teljesítettem....
    A visszaváltható csomagolásra nem szoktm én sem figyelni, de komposztálok mindig és laposra taposom a szelektív dobozokat is :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem 39 pont. Sajnos nem tudok komposztálni itt a lakótelepen, viszont el tudom vinni a vöröskeresztes konténerbe a megunt/kinőtt ruhákat/cipőket, hogy a rászorulók megkaphassák.

    VálaszTörlés
  3. 40 pontom lett. Könnyen vagyok, mert háztól viszik a PET-palackokat (igaz, átszoktunk a HVH-szódára (Húsvéth Vilmos - Halászi), mert olcsóbb és finomabb is, ez visszaváltós. Az elemeket visszaveszik a bótba, komposztálás oké, a gyerekruhák körbemennek a rokonságnál. Tulajdonképpen a házban lakó személyek száma alapján kötelezően megállapított 120 literes kuka sokszor félig üres, nálunk is, Hédiéknél is. Jó lenne,ha a tényleges szállítás után fizetnénk, de ez manapság még csak vágyálom.

    VálaszTörlés
  4. Mikor már vége a fűtési szezonnak, azért gondolt jelent a sok felhalmozódó reklámújság, papírszemét, amit nem tudunk eltüzelni. Elkezdtem egy műanyag rekeszbe pakolni, hátha lesz papírgyűjtés.

    VálaszTörlés
  5. 37 Pontom lett. Sajnos komposztálni nem tudok és nem mindig sikerül a csomagolóanyag mennyiségét csökkenteni. Viszont szelektíven gyűjtök már 6 éve, az elemeket külön gyűjtőbe viszem, a megunt ruhákat elajándékozom, vagy kiteszem a lépcsőházi kuka mellé (mindig akad valaki, aki elviszi, vászon szatyrot használok már gyerekkorom óta.
    Szerintem jó ötlet néha szembenézni magunkkal. Köszi a linket.

    VálaszTörlés
  6. 58 pontos lettem...
    A csereberélés mifelénk nem divat, sajnos már az is sértő, ha egy szegény családnak felajánlod a kinőtt gyerekruhákat (a segélyszervezetekben meg nem hiszek, mert láttam mit művelnek a "rászorultak"...így általában ami ég, azt tüzeljük, ami nem...azzal sajnos bűvül a szeméthegy.. Bár felénk a barzilok mindent elvisznek lomtalanításkor, és ők újrahasznosítják...
    Üdítőt ritkán iszunk, az visszaválthatós...apa issza csak az ásványvizet, az ő üvegjeit tapossuk..vagy elviszik a tejesnek..mi meg üveg üvegbe hordjuk a mélyrétegvizet inni... :D
    Komposztálunk mindent amit lehet..szóval igyekszünk,ám nem volt ez mindig így...

    VálaszTörlés
  7. Azért csupa olyan ember gyűlt ide, aki nem jeleskedik a szemétszaporításban, úgy nézem... :-)

    VálaszTörlés
  8. Tesóm, áruld el, mennyi pontot hoztál össze?

    VálaszTörlés