Kerti és természetjáró kalandok

Valaki találja fel az illatos jpg-t!

16 megjegyzés
Nem tudom, járt-e kint valaki a hétvégén a természetben? Az akác- és bodzavirágzás kellemes látványa sem utolsó, de az illat... Ilyen intenzív keveréket még életemben nem éreztem, mint ma este. Mint valami különlegesen kellemes testápoló, de ez IGAZI!


Most virágzik a kecskerágó. Ezt a vadon növő cserjét a terméséről valószínűleg többen ismerik, összetéveszthetetlen narancs és pink papsapka-termésével. A mostani állapota szerintem sokkal különlegesebb. Az ágak zöldek, négyszögletesek, az éleken négy világosbarna csík fut végig, a virága pedig zöldesfehér, sárga közepű kis kereszt. Nem kellett egyik növényért sem messzire mennem, a szomszéd dzsumbujban tenyészik mindhárom. Nem bánom, hogy így van, ott fészkelnek a rozsdafarkúak, a stiglicek, meg alighanem a barázdabillegetők is.

16 megjegyzés :

 1. Igen, én is voltam kirándulni és az illatoktól szinte megrészegültem! Ezért kellett utána egy kis bort innom, hogy valóban... :-)

  VálaszTörlés
 2. Mi is azt tettük. Koccintottunk is.

  VálaszTörlés
 3. Szuper! Már megint egy hullámhosszon vagyunk!!! :-)

  VálaszTörlés
 4. Egyszer koccintunk erre a hullámhosszra!

  VálaszTörlés
 5. Hédi, nagyon irigyellek esténként a kiserdőből a lakásotokba beáramló illat-ár miatt!

  VálaszTörlés
 6. Igen, az tényleg klassz, meg idén befészkeltek a bodzabokrokba a stiglicek is.

  VálaszTörlés
 7. Láttam, ott keresgéltek a frissen nyírott gyepben, rá se hederítettek Doróra. Tavaly a szomszédotok előtt álló akácfán fészkeltek, idén átszoktak hozzátok, lehet, hogy a madáretetés miatt?

  VálaszTörlés
 8. Nem tudom, a dög hozott tegnap este egy verebet. Úgy játszott vele, hogy fél méter magasra dobálta a gondosan átharapott torkú kis madarat, aztán amikor megunta, letollazta és megette. Önellátó macska.

  VálaszTörlés
 9. Bár elkapná a szarógalambotokat! A kertünkbe jár enni, mindig ott kevereg a drága madárka a veteményesben.
  János meg a vakondot hámozta meg. Mindig kínálgatjuk, de alig eszik, tele van a gyomra a friss pecsenyékkel.

  VálaszTörlés
 10. Szegény vakond! Szegény veréb!

  VálaszTörlés
 11. Én a verebekre haragszom, mert kizabálták a borsót a földből. Bevetettünk madárijesztésre kutyát, macskát, üvöltő, kiabáló gyereket, vizet, de olyan arcátlanul megszokták, hogy az üvöltő kutya kenneljének tetjére költöztek fel! Rájöttek, a macska nem megy oda, mert fél a kutyától, a kutya meg csak ugat, a kiccsaj meg nincs egész nap a kertben, hogy hajtsa őket!

  VálaszTörlés
 12. Ez a kiscsaj nagyon szorgalmas! Epret locsol, csigát gyűjt, verebet hajt... hány éves? Kéne nekem is egy ilyen! :-)

  VálaszTörlés
 13. Négyesztendős, újszülött kora óta hasonlóan kertmániás, természetbarát, nagyszájú kiscsirkém. :-)

  VálaszTörlés
 14. Gyakran úgy kell a kisasszonyt este 8-kor zsarolással behajtani az udvarról.

  VálaszTörlés
 15. Hát ez fantasztikus! Nincs is annál szomorúbb, mikor az ilyen gyönyörű, jól művelt "ősi" családi birtokot elhagyják a fiatalok, mert nem érdekli őket a kert... Mint ahogyan az nálunk is történt sajnos.

  VálaszTörlés