2009. szeptember 23., szerda

Még virágzanak

Még örvendezünk a huszon-fokoknak, de reggelente ködre ébredünk. Szedjük a terméseinket, de közben még egy kicsit nyár van. Ez a dáliák véleménye.

Fáradhatatlanul virágzik a kóleusz és a vad nebáncsvirág, harmonikus összhatásban:

Ősz közeledtével futóssá válnak a sarkantyúkák, megújul a levelük, kis parabolaantenna. Megszépülnek. Emberen is van olyan, aki élete vége felé közeledve éri el a legjobb formáját.
Egy-egy mezei szegfű is virágzik.
Szamárkenyér, most épp világoskék árnyalatban. Kitartó virág, olykor még decemberben is találni rajta fejet. Akkor a sok kis kék virág bimbóban marad, nem nyújtja ezt a térhatást.

Azért van, aki kiabál: hiszen már ősz van! Ilyenek például az évelő őszirózsák.
Hamvacska. Októberi-novemberi szokatlan színű díszt ad majd nyílás után, amikor csak a télizöld vagy örökzöld cserjék maradnak mutatósak az ágyásban.

Utolsó szem erdei szamócák.

Egyetlen vérborbolya egyetlen kis eldugott ágon hozott termést. Nekem mindegy, csak a színe legyen vörös.
Közben láttam az időjárás-jelentésben, hogy jönnek szép sorban az őszi frontok, ez az egyensúly átadja a helyét egy másiknak.

10 megjegyzés:

  1. Jaj de szépek! Az én szamárkenyerem is virágzik ám!

    VálaszTörlés
  2. Akkor jól helyrehoztad a kondiját. Olyan jó ez a se ősz- se nyár, nagyon élvezem.Maradhatna úgy két hónapig még, ne kelljen begyújtani.

    VálaszTörlés
  3. Pedig a tűz is milyen hangulatos! (innen a távfűtött lakásból). Amúgy én is nagyon élvezem, jó csípősek már az esték, de nappal fel lehet melegedni.

    VálaszTörlés
  4. Eszembe juttattátok, hogy én elfelejtettem idén sarkantyúkát ültetni.:-( és nálam már totál leszáradt a szamárkenyér is. Nálatok meg még virágzik ezerrel?
    Lányok nem tudom a blogot egy kis ideig folytatni, sajnos a gépem meghalt, új gépem van és a scennert nem tudom egyenlőre felinstallálni,a lemeznek lába kélt....de ami késik, nem múlik.... :-(

    VálaszTörlés
  5. Andi, a tűz tényleg hangulatos, és a sugárzó hő a megfázásnak a lehető legjobb ellenszere, csak hát a hamuzással járó piszok is afféle kötelező téli kellék.

    Pepi, mindent bele, várjuk a folytatást.

    VálaszTörlés
  6. Meg a tűzifával behozott egerek is efféle téli kellékek.

    VálaszTörlés
  7. He-he-he! Nekünkis mindig a tűzifával jöttek a drágák... Képzeld, új cicáink már fogtak egeret! Köszi Jolánnak!

    VálaszTörlés