2009. március 28., szombat

Drága kicsi tesóm!

Sok mondanivalóm van a számodra.
1. Bocsánatodért esedezem, mert tegnap orvul felástam a kertedből némi évelőpamacsokat. Ugyanis a telken duplájára növeltem a virágoskert területét, és elképzeléseimben a te évelőágyásaid virágai is szerepeltek... Mindezt Jani tudomásával tettem, de te éppen Budapesten voltál.
2. Most már kirándulásaid helyett néha írhatnál a kertedről is, nem gondolod? Tegnap csak néztem, hogy milyen szépen kibújt minden. A ház mögötti ágyásban azok a kis kék izék micsodák? Nagyon gyönyörű, ragyogó színük van. Figyu! Elvirágzás után a birsalmafa körüli krókuszaidat át kéne ültetni az előkertedbe, met abban a betonszerű agyagban csak kínlódnak. Hol vettetek birsalmafát?
3. A mosoni piacos nénikében, akibe te úgy beleestél, nagyot csalódtam csütörtökön, amikor anyuval piacoztunk. 4 €-t akart kérni egy tő hunyorért! Az eljárás két szempontból is felháborított: a.) már nem felel meg neki a forint? Csak a szlovák vagy az osztrák turista a megfelelő, aki euróban fzet? Magyarországon élünk, kérem! b.) Ez rablás! Majd kérek a déditől, neki hatalmas tő van belőle.
4.)Drága dédink, 90 éves áldott kezeivel, fáradtságot nem kímélve ásott ki nekem, anyunak és nektek boglárkacserjét. Mi már elültettük, ti is találjatok neki valami jó helyet! Azt mondta, hogy idén nyáron már lehet, hogy virágozni fog.

3 megjegyzés:

  1. A tegnapiról jó ha tudod a régi szentenciát, bár lehet, hogy valaki nem ért egyet vele: Virágot lopni Isten előtt sem vétek. A hétsó ágyásban az a kicsi kék csinos virág csillagvirág, valami bevásárláskor talált, akciós csomagból való. Ez a hóvirág mellet a másik tavaszindító növény. A birsalmafa szintén Etelkától, Jani anyukásától való. Még van egy fiatal, átültethető példány az ő kertjében, amit felajánlott nekünk, de mi nem akartuk elhozni, mert már nincs igazán megfelelő helyünk. Ősszel elkérhetjük neked. A miénk tavaly 3 szem gyümölcsöt termett, a körtefánk meg vagy 10 körtét, úgyhogy a sok első gyümölcs egy isteni kompótban fejezte be pályáját.

    VálaszTörlés
  2. A piacos néni az euró-követeléssel tényleg furcsa, de hát tudod, a szlovák konjunktúrát neki is, mint az egész Óvárnak ki kell használnia. Ennek a városnak ez az egy esélye a válság megúszására... A 4 euró pedig így kimondva tényleg sok, de a hunyort a csomagküldő katalógusban általában 3-5.000 Ft-ért hirdetik.
    A Mamának a bokrot nagyon köszönöm, igyekszem hamar elültetni. Ettől elérzékenyültem.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, tesó, ég áldjon, könyörögve kérem a birsalmafát! A ház Dankó Pista u. felőli oldalához kívánom kívülre telepíteni. Nem nagy fa, így nem nő bele a telefonvezetékbe, szép, és még finom gyümölcse is van. Málnatövet tudok cserébe felajánlani.
    Érthető, hogy mentegeted a piacos nénit, de akkor is kiakadtam.Miért fanyalog a forinton? Ez a hivatalos pénznem, nicht wahr? :-) Ráadásul gyökeres leánykökörcsint is árult, kételkedem abban, hogy a kertjéből.

    VálaszTörlés