2009. március 23., hétfő

Köröshegy



Nyaranta általában eltöltünk néhány napot Köröshegyen, Jani édesapjának kis vityillójában. Eszményi hely, mivel közel a Balaton, a somogyi dombokon a legtöbb helyen ép és érintetlen a természeti környezet, /ebbe rondított bele az a csodás viadukt / és az elmúlt években számos turistautat építettek ki.

A legjobbak egyike a kereki várhoz vezet, ami egy pici és alig helyrehozott téglavár-rom, a közepén vadalmafával. Nem is könnyű megtalálni, az út egyik szakasza felfele sziklamászós, lefelé gatyafékes. Rengeteg pillangó él ott. Annyira bánom, hogy akkor pont nem volt nálunk semmiféle fényképezőeszköz, mivel ezekből a tüneményes rovarokból legalább húszfélét láttunk. Van egy lepkés videoklip, Ági, te biztosan tudod, melyikre gondolok, az abban megszerkesztett helyzetet az élet egy ilyen eldugott vidéki helyen spontán produkálta.
Köröshegyen az Öreghegyről nyílik a legszebb kilátás a Balatonra, a Badacsonytól egészen a Fűzfői-öbölig terjed a szemhatár.
Aki pedig még szélesebb panorámára vágyik, Zamárdin taláthat egy kis, világítótoronyra hasonlító kilátót, onnan a Balaton egész medencéje beláthetó

1 megjegyzés:

  1. Tesó, most látom, megkerült a bejegyzés... Szép a Körös-hegy, kár, hogy igazából még nem láttam sose. A balatoni kilátótornyokkal kapcsolatos rossz tapasztalataimról most nem akarok lamentálni... Azért Gyarmaton a Józanhegy se kutya, a kilátással a Bakonyra, a Soproni-Hegységre, tiszta időben a Schneebergre (!), Pápára, a Somlóra és a Ság-hegyre. Teljes körpanoráma, majd én is töltök róla fel képet.

    VálaszTörlés