2009. március 28., szombat

Mira és János

A cím csalóka: nem Rómeó és Júlia-féle szerelmi történet fog következni. Mira és János ugyanis két jó haver, a két cicánk.

János az idősebb, ő barna cirmos. Tavaly került hozzánk. Rendkívül vad volt, előző gazdája valószínűleg rúgásokkal próbálta nevelni az aprócska barna cicát. Most-egy év után - jutottunk el kitartó szelídítéssel odáig, hogy engedi magát megsimogatni. Idén tavasszal Jánosunk sokkoló megdöbbenést okozott. Ugyanis szerelmes lett a második szomszéd vöröstarka macskájába. A szerelmi boldogságnak akaratlanul is szemtanúja lettem, itt derült ki, hogy János valójában - lány! Gömbölyödő poca arról árulkodik, hogy anyai örömök elé néz. János egyébként egy erélyes amazon, kiváló egerész, a tyúkok takarmányának buzgó őre.

Mira egy elkényezetett cica. Ő igazi zsákbamacska, legalábbis így kaptuk... A faluban az egyik fodrászműhelyben az a hír kelt szárnyra - alaptalanul- hogy macskát keresünk. Pedig mi nem is akartunk Jánoskánknak konkurenciát... Másnap volt tulajdonosa megjelent - kérdezés nélkül - egy citromsárga táposzsákkal, amiben a feketetarka növendék cica lapult. Anyukám hüledezett, de amikor belenézett a zsákba, az arcáról láttam: gyarapodni fog a család. Mira filigrán és igen barátságos cica, előszeretettel mászik fel az ember vállára. Ezért meg voltunk győződve, hogy csakis lánymacsek lehet. Mit ád Isten, kiderült, hogy- fiú...

Eleinte haragban volt a két cica, de egy hét alatt elválaszthatatlanok lettek. János azóta nem olyan vad, Mira meg nem olyan kis mamlasz, tanult egy kis életrevalóságot. Kedvenc helyük a sziklakert, mivel egész nap odasüt a nap, a nagy, sima kövek kellemesen átmelegednek, onnan belátható az egész udvar, s a kutyát is lehet cukkolni.



A képen Jánosunk gondosan tanulmányozza a követ, amin Mira ül. Vajon megfelel-e a mérete és a hőfoka az ő amazoni fenekének?

Velük szemben van egyébként a valóságban kutyánk, Roxi lakosztálya. Múlt szombaton sokkoló meglepetést okozott: mindenfajta előzmény nélkül öt kiskutyával lepett meg minket: két feketével és három barnával. Sem a tüzelése, sem a vemhessége nem tűnt fel, úgyhogy igazán nagyot csodálkoztunk a dolgok ilyen menetén.

Ui.: Akinek szüksége van édi, barna vagy fekete kiskutyára, kérjük jelentkezzen!

1 megjegyzés:

  1. Elferdült jószágok. Igaz is, kinek vannak identitásproblémáik? Nekik avagy nekünk?

    VálaszTörlés