2009. június 18., csütörtök

Őfelségerzson

Az utóbbi időben nyár elején egyre újabb és újabb állatokra vágyom, vagyis nemcsak vágyom, hanem újabb állatok érkeznek a házhoz. Négy éve Vaki kutya, tavaly ilyenkor Dori cica, idén pedig Gerzson, a királyteknős. Tündi kolléganőmtől kaptam Őfelségét, nála a lakásban nem volt már elegendő hely, így nekem ajándékozta. Jani így kommentálta: "Úgyis tudtam, hogy előbb-utóbb szerzel vagy kikönyörögsz egy tekit, most legalább kaptad, nem nekem kellett venni!" Hát... ez az öröm férfias fajtája.
Köszönöm Tündinek, igazán nagy örömet szerzett vele, igyekszem rendesen gondját viselni a kis ősvilági cimborának. Ajándékoztam neki két válogatott pihenőkövet trónszék gyanánt a sóderkupacból. Hát jó uralkodást I. Gerzson!

22 megjegyzés:

  1. Gyönyörű és cuki! Nagyon tetszik, gratulálok az új szerzeményhez!
    Jó helyre kerültél, te kis I.Gerzson! :-)

    VálaszTörlés
  2. Kerestünk Gerzsinek megfelelő lapos köveket. Egyiken- egy fehér lajtamészkő - darabon még egy kővé vált kagyló lenyomata is látható.

    VálaszTörlés
  3. Szegény Doró kiesett a cukrospikszisből, már be se mehet a lakásba, mindenki Gerzsit ajnározza! Azért ne feledkezzünk meg róla sem!

    VálaszTörlés
  4. Nem is igaz, bejöhet! Csak nemsokára muszáj kimennie. Ma megmutattam neki a tekit, izgalmában összekarmolt a hátsó lábával, utána beleakadt a pulcsimba, Jani szedte le rólam a macskát. Nem tudtam, sikítsak vagy röhögjek.

    VálaszTörlés
  5. Vigyázz, mert földönti a terráriumot. Pedig Doró mintha szelídülne, egyre hízelgősebb. Még azt is megengedte, hogy újra lefotózzam.

    VálaszTörlés
  6. Ja, öregszik az a szegény pára is.

    VálaszTörlés
  7. Dóró nem eshet ki a cukrospikszisből egy teki miatt! Vagy de? :-( A teki az teki, a cica meg cica! :-)

    VálaszTörlés
  8. Így van. Aggódtam ezért a tekibrekiért, négy napig nem evett, csak tojt, mostam az akváriumát. Ezenkívül karmolt, jobban, mint a macska. Most már a piros tápot elfogadja, a fehéret nem, de nagyon félős. Volt már valakinek teknőse? Majd megbátorodik, vagy a hüllők alapból bizalmatlanok?

    VálaszTörlés
  9. Lehet, hogy be kell venned egy tekibrekis webhelyet is a kedvenceid közé :-)!

    VálaszTörlés
  10. "Na egyél, Gerzsonka, azták sz@rjál, hadd pucoljam ki a kalitkádat..." - reggeli idill tesómnál... :-)

    VálaszTörlés
  11. Tényleg, ez a teki egyfolytában lepényez meg bogyóz. Különben édes, egész nap úszkál. Imádja a meleget. Tegnap szedtem neki kis csigát, egy órát játszott vele, aztán leharapta a csápjait meg a fejét, a többit otthagyta. Kezdünk összeszokni.

    VálaszTörlés
  12. :-D :-D Nem lesz itt semmi gond! :-D

    VálaszTörlés
  13. Most, hogy Hédiék nyaralnak, nekem kell "abriktolnom" Gerzsikét, de nem fogadja el a kaját, pedig még kiskanállal is próbálom a szájába tölcsérgetni. Mi lesz így? Keressek neki csigát a kertben? De én nem tudom egy órán át tutujgatni, hogy "őfelségerzson" méltóztasson már ugyan leharapni a szemit a csigának, mert mennem kell a dolgomra. :-)

    VálaszTörlés
  14. Na végre, húszperces kanalazás után végre eszik ez a drága. Rafkós egy jószág, azért nem evett, mert az a fajta kaja, amivel kínáltam, nem volt az ínyére. csak valamilyen szárított ráklárvából szerkesztett rózsaszínű bogyót evett meg, de azt valami ötöt. A teknősmüzlihez hozzá se nyúlt. Most meg úgy habzsol, hogy attól félek, gyomorrontást kap. Átmelegítettem egy picit a vizét, most úgy lubickol, mint az ovisok a termálvízben. Szerintem hiányzik neki Hédi, énrám nagyon csúnyán néz, sőt Vaki is megmorgott.

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  16. De hát írta Hédi, hogy a pirosat megeszi, a fehéret meg nem!!! Nem olvasod a blogot??? :-D

    VálaszTörlés
  17. Az már nem érvényes, mert azóta vett neki egy másik fajta kaját. És abból pont a fehéret eszi. Vagy csak nagyon éhes? Most kipucolom az akváriumát. Még az a jó, hogy tesómék délután hazajönnek, addig csak megmarad :-), utána meg gondjaiba veszi hű szolgája, Hédi.
    (Most eszi a harmadik fehér tápbogyót. Furmányos egy jószág ez... :-D )

    VálaszTörlés
  18. Olyan, mint az a gyerek,aki az oviban szó nélkül megeszi a spenótot meg a sóskát, otthon meg a falra köpi...

    VálaszTörlés
  19. Gerzson már beszokott, tegnap kézből elfogadott egy falat kaját. A szeme olyan, mint a kaméleoné, szinte látni, ahogy zoomol. Nem sok esze van, csak azt a kaját veszi észre, amit pont az orra elé rakunk. Amikor takarítom, a pulton mászkálhat, és tegnap halált megvető bátorsággal fejest ugrott a mosogatóba. Megengedtem neki a langyos vizet, no az tetszett neki. Meglepően virgonc, eleven állatka, de tényleg igen félénk. Megvan a napi ritmusa és a saját gusztusa, amihez alkalmazkodnunk kell, most ezt megeszem, most ezt nem...

    VálaszTörlés
  20. Lehet, hogy nem sok esze van, cserébe viszont nagyon szép! Örülök, hogy összeszoktatok! :-)

    VálaszTörlés
  21. Geri most kapott egy új, dupla méretű mély akváriumot, mert nyaralás alatt a köveken kimászva kiszökött, lemászott az asztalról a földre -csoda, hogy nem lett baja -, majd bebújt a kanapé és a fal közti ötcentis résbe élével. A tesóm másnap találta meg. Most már bőven van helye pancsolni és úszkálni.
    Némi kis esze azért lehet, mindig a kövekre kimászva figyel, ha valaki van a konyhában. Nagyon sokat mozog, élénk kis állat.

    VálaszTörlés
  22. Ezt írja a Szabad Föld:
    Teknőseinket sok szenvedéstől kímélhetjük meg, ha változatosan és tartalmas ételekkel tápláljuk őket. Jó vitaminforrás nekik például a gyermekláncfű, a kelkáposzta, a petrezselyem és a sárgarépa. Ha páncélosunk nincs oda a zöldségekért, akkor keverjünk kevéske zöldet kedvenc ételeibe, például a tonhalba. Ha kis halakkal, csigákkal, vízi rovarokkal tápláljuk, akkor külön vitaminpótlásra már nem is lesz szükség, hiszen ezek az eleségek minden - a teknős számára fontos - tápanyaggal rendelkeznek. Természeetesen a friss zöldségekre ekkor is szükségük van. Legyünk óvatosak a boltban kapható mesterséges vitaminokkal, ezeket nem szabad túladagolni, figyelni kell az előírt mennyiségek betartására!

    VálaszTörlés