Blogunk egyetlen kényszerolvasója küldi:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Már régóta álmodozom egy hatalmas dézsa rozmaringról, amely nyáron a tűző napfényben istenien illatozik, és méretes szálakat csíphetek róla ...
-
Már lefaltuk a teljes termést a bokrokról, néhány fürtöcske jutott csak el a konyháig, ott is csak a pultig, nem ám a lekvárosüvegig! Idén a...
-
Otelló szőlő Az idén megépült a pergola, amihez a szőlőket is eltelepítettük. A tőkéket anyósomtól kaptuk, ő bujtotta nekünk a saját ker...
köszönjük, sosem kaptam még ilyen meglepit, nagyon-nagyon örültem, csak szájtátva lestem rá. És milyen jó, hogy tátva volt a szám, mert csak úgy csúsztak le benne a torta nutellás-kávés krémjének a falatjai! Köszönjük.
VálaszTörlésSzia Ági!
VálaszTörlésAz eddigi tortáim közül ez sikerült a legjobban, de most gondban vagyok, mert a nem tudom hogyan fogom Február 15-én felülmúlni ezt a teljesítményemet. Talán majd valami új tortareceptet keresek.
Jani
Szegény férfiak, egyszer kivágják a rezet, utána stresszelnek, hogy állandó kényszer és követelmény lesz belőle. Nehéz férfiúi sors! Én sajnálom őket.
VálaszTörlésÉn inkább a tortát sajnálom... Olyan szép volt, szinte vérzett a szívem, amikor felvágtuk! Még jó, hogy lefényképeztétek!
VálaszTörlésLehetne a tortáról valami részletesebben hallani?
VálaszTörlésBoldog névnapot!
Köszönjük a jókívánságot! A tortáról meg majd a sógorom nyilatkozik.
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésBoldog névnapot!
VálaszTörlésKöszönjük-köszönjük! :-)
VálaszTörlésA torta receptje:
VálaszTörlésAlapnak 6 tojásos négyszögletű piskótát kell sütni (ez egy 30x35cm-es tepsiben sült)
A kész piskótából ki kell vágni egy szívet, a leeső darabokból felépíteni - kilegózni - a második szintet. Ha van forma-sütő akkor a szabdalástól megkíméli magát az ember, és a kész piskótát csak középen el kell felezni.
A kivágott szívet meg kell kenni kb 15dkg nutellával - felmelegítve jobban kenhető.
0,5l növényi tejszínt (Hulalát) 2 zacskó vaníliás cukorral géppel fel kell verni kemény habbá, majd kb. 1/3 részét félretenni az oldalak bekenéséhez és a díszítéséhez.
A 2/3 részét egy nagy evőkanál kakaóporral és 2 teáskanál kevés meleg vízben feloldott nescaféval ízesítjük, géppel elkeverjük.
A kávés kakaós felvert tejszínhab 2/3 részét a nutellával bevont piskótára kell kenni, a maradékot a második rétegre kenni.
A tetejére kétféle csokiból kell bevonatot olvasztani. Az egyik felére 5dkg fehér csokiból + 1,5 dkg vajból gőz felett megolvasztva, majd a végén kb egy evőkanál olaj hozzáadásával készítjük a mázat. Elkenés után a másik felére 5dkg étcsokiból elkészítjük a mázat, majd a tortát betesszük a hűtőbe.
A másik felének becsokizása után hűtjük, majd a félretett fehér tejszínhabbal bekenjük az oldalát, és a tetejét habkinyomóval díszítjük.
Jó sütést, ASSZONYOK!
Köszönöm a pontos instrukciókat! Te negyon ügyes vagy, én az ilyen bonyolult tortákat el szoktam rontani. Ha gyűjtök egy kis önbizalmat, lehet, megpróbálkozom ezzel a szivecskével.
VálaszTörlés