2010. január 3., vasárnap

Időjárás ízlés szerint...

Ez a bolondos tél tisztára ijesztő nekem, mivel lényegesen nagyobb, pepecsebb kertet nevelgetünk, mint tesóm. Mindig megy az ideges tippelgetés: kifagy-e? nem fagy-e ki? El tudjuk kezdeni időben a munkát, vagy kicsúszunk vele? Szárazság lesz-e, ideális adag csapadék, vagy atermésrothasztó vízmennyiség, ne adj' Isten, jégeső? Ezt sorolhatnám a véghetelenségig.... Ezért is lettem időjárásfüggő, ezért hozakodtam elő a Dávid-naptárral is: hiszen mindig az előrejelzéseket bújom... Ez olyan szokássá vált nálam, hogy a kedven műsorom az időjárás-előrejelzés, kedvenc tévés férfiszereplőm Reisz András, amikor bejelenti, hogy "hátálmás ánticiklon közeledik...". Ha meg netközelben vagyok, rögtön az időjós oldalakra kattintok. Ma reggel ezt találtam az előrejelzésekben:
A köpönyeg.hu-n Északnyugat-Magyarországra:

Az Időképen:A Mereorológiai Szolgálat időjóslását ide kattintva találja az ember.

A MetNet kicsit máshogy tálalja ugyanazt a dolgot.

A wetter.at határ menti időjárása az OMSZ-re hajaz.

Belinkelhetnék még egy sereg oldalt. Mintha az ember a politikusokat hallgatná, ahogy sok fazonban adják be ugyanazt a dolgot az embereknek. Most akkor kinek higgyünk? Ezt az öt oldalt fogom letesztelni a napokban, egy hétre előre. Kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki a végén!

28 megjegyzés:

  1. Mi az, hogy sül? Inkább fagy!

    VálaszTörlés
  2. Segítesz nekem az időjós-tesztben?

    VálaszTörlés
  3. Hogyan? Valamelyik honlap előrejelzését napról-napra összevetni a valósággal, a végén meg az előrejelzést összevetni a realitással? Napi 1 kommentben?

    VálaszTörlés
  4. Nem, hanem jegyezd meg kérlek, hogy milyen időt tapasztalsz egy-egy napon. A hőfokot, csapadékot megmérem én. Aztán egy hét múlva összegezzük a tapasztalatokat. A végén profibbak leszünk Dávid Mihálynál... :-)

    VálaszTörlés
  5. 01.03. vasárnap: ragyogó napfény, csípős hideggel.

    VálaszTörlés
  6. Tegnap este a kórház előtt +5 fokot mutatott a hőmérő, ma reggel -2-t.

    VálaszTörlés
  7. Érezni lehetett már délután, hogy óráról órára hűl a levegő.

    VálaszTörlés
  8. nagyon ráizgultatok az időjárás témára!

    VálaszTörlés
  9. Még ha tesóm agyon is csap, teszek ide egy kacsintós szmájlit;-) meg egy enyhe célzást a jóképű, hosszúcombú pálóc időjárásjelentő fiúra:-)

    VálaszTörlés
  10. Szia Ági!
    Kicsit szomorú vagyok, mert az én kedvenc időjárás-honlapom kimaradt a sorból, a windfinder.com, bár csak azért megbocsátok neked, mert ezt csak a hajózási szezonban nézegetem, de akkor nagyon aktívan. Ezen időszakban Hédi is sűrűn nézegeti, innen tudja meg mi lesz a program hétvégén:-) ha fúj a szél, és :-( ha nem fúj a szél. Bár Drágaságom lehet, hogy pont fordított előjellel (Ha fúj :-(, mert megint megy el otthonról a FÉRJURA!)
    Mielőbb gyógyulj meg!
    Jani

    VálaszTörlés
  11. Sokszor muszáj ezeket a hülye szmájlikat használni, mert az írásban nem lehet a hangsúllyal kifejezni a mondandó valódi értelmét. Jól érzékelem, hogy Ági utálja ezeket?

    Én vevő vagyok a ti saját készítésű időjárás előrejelző naptáratokra, máris rendelek belőle kettőt! Minimum!

    VálaszTörlés
  12. Béna a szmájli, egy időben kerültem amennyire lehetett, de most valahogy így jött ki a lépés, rászoktunk. Na most hogy ez jó vagy rossz...

    Nekem nincs naptáram, most Ágival azt beszéltük meg, hogy erre a Dávid-féle francra vadászunk, mert tesztelni akarjuk.

    VálaszTörlés
  13. Válogathattam volna még a legkülönfélébb időjárási oldalakból, pl a szlovák hivatalos oldalt is idézhetném, de az már az áttekinthetőséget rontaná. Különben szorgosan írom a napi időjárást és mérem a hőfokokat. Általában a wetter.at jön be különben a legjobban, kíváncsi vagyok, igaz-lesz - e most is!

    VálaszTörlés
  14. Ha már nem tudunk kertészkedni, csak kell valamin rágódnunk... Úgyse sokáig tart, már, megjelentek a vetőmagok az üzletek polcain! Ezt az időjárás-tesztet meg régóta tervezem...

    VálaszTörlés
  15. Nekünk a regionális windfinder jön be, az a legpontosabb.
    A vetőmagboltok most még leltároznak.

    VálaszTörlés
  16. Téli álmot alszol, tesó? Dörgöld ki a csipát a szemedből! Bizony, az első vetőmagok már megérkeztek... Hol láttál leltározó vetőmagboltot? Vagy pont azt az egy leltározót fogtad ki, aminek a tulajdonosa lusta volt a két ünnep közt leltározni... ;-)

    VálaszTörlés
  17. Különben meg nem a szmájlival van gondom, hanem tesómmal, amikor kötekedik! Hiába húztam szánkón vagy két kilométert, mégis szekál!

    VálaszTörlés
  18. Nem voltam még vetőmagboltban. Hálátlannak tűnök, mert először szekálok, utána kihasználok.

    VálaszTörlés
  19. Az! magadhoz édesgetsz, aztán meg kizsarolsz... :-)

    VálaszTörlés
  20. Besoroltam, én gonosz, a globalizáció főáramába.

    VálaszTörlés
  21. Éberség elvtárs, légy résen!

    VálaszTörlés
  22. Én bűvöllek. Te vagy a kígyó, de úgy látszik, ezt nem vetted célzásnak. Voltatok a telelőben? felvittétek a karácsonyfát?

    VálaszTörlés
  23. Voltunk fenn. A legtöbb növény jól átvészelte eddig, a leanderek és az aszparáguszok gyönyörűek, a pozsgások tűrhetőek, a muskátlik jó része tönkrement. A mínusz tizenfokoban sajnos nagyon lehűl a telelő.
    Ideje volt felvinni a karácsonyfát, jópár rügye elkezdett kihajtani.

    VálaszTörlés
  24. A hideg miatt csak a leándereket hagyhattuk kint a telelőben, minden más apránként bekerült a lakásba.

    VálaszTörlés
  25. A Köpönyegen a jövő hét normális, az azt követő durva.

    VálaszTörlés