2009. április 5., vasárnap

Gyöngyök újra...

Ma Hédiék Sopronban és a Fertőn kirándulnak a csodálatos időben, csak én koptatom a billentyűket, mivel hivatalosan dolgozom... :-) Tesóm holnap biztosan hosszas élménybeszámolóval rukkol majd elő a soproni Quimby-koncertről, és hogy miről recsegtek a nádirigók Podersdorf am See-nél... Na jó, nem cikizem, megérdemli, sokat dolgozik.
Hajnalt szeretném kifaggatni: azt a azt a gyöngyös kerek bigyót hogyan lehet elkészíteni? A kép alapján maga a fűzés technológiája ismerős, de a golyóforma kialakítását el sem tudom ebből képzelni. Le tudnád ezt nekem írni? Vagy van valamilyen leírás, könyv róla?
Én a nagy gyöngyfűzési "tudományomat", bevallom, könyvből szereztem tinikoromban. A legalapvetőbb fűzési módokat tesóm egyik volt osztálytársa mutatta meg, aztán olyan '93 körül megjelent a egy könyv, amiből meg lehetett tanulni a klasszikus gyöngyfűzés meg gyöngyszövés alapjait. A többit már ki lehetett kombinálni. Mondjuk akkor még alapanyagokat sem lehetett igazából kapni. Ma már minden sarkon akad egy - egy hobbibolt, ahol minden megkapható. Nekem ez az egész ismeret kb. 10 év alatt jött össze, nem úgy, mint neked, Hajnal! Én csak olyan vagyok melletted, mint a csiga az Intercity vonat alatt a talpfán mászva.

5 megjegyzés:

  1. Szia Ági!!Ha írsz egy e-mail címet,akkor átküldöm a bogyó mintáját:-)Én nagyon sok mindent mintáról fűzök,szóval ha szeretnél,akkor szívesen küldök párat!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, köszönettel várom a mintákat a szutsagi@gmail.com címre!

    VálaszTörlés
  3. Egyelőre olyan friss az élmény, hogy képtelen vagyok szavakba foglalni... Majd később...

    VálaszTörlés
  4. Ági,megkaptad az e-mailt,amit küldtem???

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen, megkaptam, privin vissza is írtam neked, de valószínű megakadt az adatátvitel... A gyöngyös bigyót meg akarom csinálni, mert vettem egy gombos felsőt, aminek a gombja nem tetszik, úgyhogy egy ilyen bigyóra akarom lecserélni.

    VálaszTörlés