2009. április 19., vasárnap

Mintha emberek lennének...

Nézzétek! Ő egy megszeppent gyöngyvirágbimbó. Kíváncsi a napsugárra, de még egy kicsit ijedt. Pont mint Nyunyu volt két és fél éves korában... ("Anyuú! Nem akajom!")



Itt pedig a kert , még babakocsiban :-) ("Gyerekek, ne rugdaljátok egymást! Zeller, kiszállsz a babakocsiból, ha nem bírsz magaddal! Nagy szamár létedre csak ennyi eszed van?")
Kíváncsi arcocskák kukucskálnak szelíden a zöld fűben: ("Aki kíváncsi, hamar megöregszik!")

De van, akire ha ránézünk, máris kardot ránt, és támad! (avagy: szemtől szemben a fokhagymával!)("Mámegmitakarsz, vaker, vazze!")

Ez a vicces kis erdőcske tarka borsmentákból áll:


Pont úgy toporognak a kavicsos földben, mint a Szigetköz Horgász Egylet irodája előtt a pecások, amikor a horgászjegyeiket újítják tavaszonként. ("de én ekkorát fogtam...")

Itt meg kiskorú medvehagymák tolonganak: ki tud a kerítés alatt átmászni? Pont mint az ovisok!("Aki kacag, ülve marad, aki nem, az felállhat!")

Ugye, hogy találkoztunk már mindegyikkel? Lehet, hogy nem pont a kertben, de mindnyájan ismerősök valahonnan.


7 megjegyzés:

  1. Kinyitod a füled, hallod a hangjukat... Juditka egyszer azt mondta, hogy tudja, mit beszélnek az állatok, és szinkrontolmácsolta a szomszéd kutyáját, mit is ugat. Normális család...

    VálaszTörlés
  2. Végül is. Assisi Szent Ferenc is prédikált a madaraknak, meg csendes szóval megszelídítette a farkast...

    VálaszTörlés
  3. Jóvanna! Már te is megmondtad, hogy van egy kis gyári hibám! Énhozzám még a silókukoricának is van mondanivalója! (Ha nem lenne, szerinted tennék akár egy kapavágást is a kertben?) Másrészt meg: (tudod, "szemedbe mondom, édes ökröm, hogy marha vagy" alapon) bátran kijelenthetem, hogy rokonlelkek vagyunk, te is ilyen bolond vagy, csak még nem vallottad be magadnak. Most aztán gyorsan lapozd fel a szakkönyveidet, hogy milyen agybajban szenvedek, t. Gyógypedagógusnő! A kór latin megnevezését várom következő bejegyzésedben.

    VálaszTörlés
  4. Ha nem tudnád, jó gyógypedagógus nem címkéz, hanem segít. Baj, ha csak kategóriák vannak a fejben.

    VálaszTörlés
  5. Ezzel a szöveggel takargatod a kategóriáidat. Nem baj, a véleményedet így is sejtem. Szerintem te is az enyémet.

    VálaszTörlés
  6. "Oltsd le a lámpát, kicsit tedd takarékra az agyad,
    Lassíts le egy percre, ember, leelőzted magad."

    VálaszTörlés