2009. április 14., kedd

Tavasz közepén

A mi kertünkben annyi változás történt a múlt hét óta, hogy legszebb pompájukat mutatják a tesóm-féle tulipánok, kinyílt a talajtakaró törpe lángvirág.

Egy ismeretlen valamiről kiderült, hogy gyöngyike.

Virágzanak a gyümölcsfáink, az őszibarack kezdte, második a kajszi, harmadik a meggy és a két körte zárja a sort. Az almafánk beteg, nem nagyon akar még hajtani sem.

Kilombosodtak a mogyorók, a rózsatövek. Virágzik az egres és ribizli. A szőlő rügyei fakadnak. A boglárkacserje már virágtik, a gyöngyvessző és a tamariska bimbós. A többi bokorról még nem tudok mit írni, ők egyelőre zöldülgetnek.
Jani kétszer lenyírta a füvet, és ez az ő részéről egy kisebb hőstett. A "Mert ön megérdemli" reklámszlogen csak úgy röpködött a lakásban, amikor a munka befejeztével bontotta a jéghideg, aranyló, habos sört, és hátradőlt a fotelban. Hát ő tényleg megérdemli, jobban, mint a hamvas arcú huszonévesek a Q10-et, nekünk már mások az igényeink. Azért én is megérdemlek egy finom habosat a kapálásért, igaz szívem?

Jani anyukája és mamája az én fő virágforrásom, mintha a szívüket adnák, úgy adják nekem a virágokat, én pedig igyekszem kellően gondoskodni róluk. Most ezzel a zsákmánnyal tértem haza:

Valamiféle gumós törpe írisz, a vízijácintokra emlékeztető, halványkék színnel.

Ezenkívül kaptunk kis, otthon nevelt árvácskapalántákat és muskátlit is.
Van minek örülni.

5 megjegyzés:

  1. Én zöld Nesteát vettem a nagy szomjúságra, meg is savanyodott a hűtőben, mert csak a vízcsapig jutottam el. Ha ilyen meleg marad, akkor jön hamarosan a bodzaszörpszezon.
    (Hédi pont alkoholizál, de nem hideg habosat, hanem bort. Mai kommentjeinek logikus tartalmáért garanciát nem vállalok!)
    Na jó, nem cikizem szegényt. Még megharagszik.

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok én részeg, csak hát...

    VálaszTörlés
  3. Jóvanna, a Laja barátunk beállított estére egy üveg balfi vörösborral. Ágit hiába kínáltuk, nem kért, csak beszólt. Ilyen...
    Andi, aki a virágot meg a vörösbort szereti, rossz ember nem lehet, ugye?

    VálaszTörlés