2009. július 27., hétfő

Angyaltrombita és peronoszpóra

Ez a paradicsom rothadása: Köztelek, 1908 április :
Angyaltrombita szaporítása az 1934-es Hangya szövetkezeti földmíves kalauzból:





24 megjegyzés:

  1. ...nem is a te kedvedért raktam fel, viseld el, olvasd a paradicsomot, az rád nézve tanulságosabb...

    VálaszTörlés
  2. Én biokertész vagyok, te jársz csak vegyszerezni;-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Ági a cikket! Hédi! Én vagyok aki szeretem a daturát:-) Miért utálod szegényt?

    VálaszTörlés
  4. Szívesen. Más érdekességeket is böngészek majd össze, meg régi reklámokat, hirdetéseket is még, mondjuk heti egy bejegyzés erejéig. A többi majd a bénázásainkról szól továbbra is...

    VálaszTörlés
  5. Hát azért, mert olyan, mint a Bazsalikomos ízbomba 6% fűszertartalommal. Felfújatott, hamis, felfuvalkodott méregzsák, manipulatív és gonosz. Fujfujfuj.

    VálaszTörlés
  6. Most mondd meg, Pepi, milyen egy abcúg fehérnép a nővérem!

    VálaszTörlés
  7. nekem az idén a nagy bajom, hogy biokertészkedek, de mindenféle megtámadta növényeket. a paradicsomokat egy olyan vész hog yelkezdtek laszáradni ágvégek levelek aztán az ág leesett. és úgy hogy voltak öntözve rendesen, tápot is kaptak. tanácstalan vagyok, már ott tartok hogy jövő évtől vegyszerezek :(

    ja meg megjelent a liszteske, a bazsalikomon is van, pedig azt írja szakirodalom hogy bazsalikommal lehet liszteske ellen védekezni, na ez tipikus példa arra, amikor a bogár nem olvassa a szakirodalmat :)

    VálaszTörlés
  8. Ez a peronoszpóra, rothadás, falusiasan ragya... Két nagy parcella paradicsomom nyiffant ki, tesómnak két tő kivételévelaz össz. A biokertészeti kísérletezések rezes permetszerbe fulladtak. Állítólag vannak ragyarezisztens fajták, jövőre azzal próbálkozunk.
    Liszteske nekem is van a brokkolin, zabálnak a mocskok... Idén csak úgy tarol a mindenféle bogár, rágcsáló, hernyó, ragya, tetű, tafrina, lisztharmat, atka, var, viharkár meg sok ilyen francos kórság. Néha csodálkozom, hogy ennek dacára még elég jó termés van a kertbe. A lóbabjaiddal mi lett végül? Mert olyan szépen virágoztak! Csak azért kérdem, mert találtam egy 1908-as cikket a lóbabnevelésről, ha érdekel valakit, felteszem ide. Pepi, szerintem neked is tetszene!

    VálaszTörlés
  9. Én is biokertészkedek, aztán ha nem megy, szólok a permetezőembernek.

    VálaszTörlés
  10. Már kezdem unni, hogy állandóan kötexel, stomfax!

    VálaszTörlés
  11. á ne is kérdezzed azokat megette az atka, lett olyan 5 db termés. azt hittem jóság lesz az idén de minden összejött. most itt halódik a serleglonc pedig bíztam benne hogy ő legalább bírja, vele az van hogy szárad levele alulról felfele.

    citromfű, bazsalikom és menta még kitart, meg a narancssárga csili él még ők maradtak

    meg a kaktuszok dehát azok mindent bírnak

    VálaszTörlés
  12. Az a gáz, hogy kis helyen az is kap a vegyszerből, aki nem kér... Nekem sikerült a kaktuszokat is kirtanom. A még élő maradványokat tesóm majd közszemlére teszi a blogban, lepasszoltam neki...

    VálaszTörlés
  13. A lóbabot azért felrakom...

    VálaszTörlés
  14. Mángorló, kedves, kérünk egy képes beszámolót a kaktuszokról!

    VálaszTörlés
  15. A csoffadt, ráncos kaktuszaid, tesó, kellenek a kutyának.

    VálaszTörlés
  16. jó nekidurálom magam egyszeris. van minden opuntia, meszkalinkaktusz, nagy oszlop, kis gömb. meg ugye euphorbia is nő több, ami nem kaktusz de úgy néz ki.

    VálaszTörlés
  17. A csoffadt, ráncos pozsgásaid - amikkel vérmesen dicsekedsz - jó része tőlem való. Majd zeszek fel ellenbejegyzést a szépen virágzó csoffadt ráncosokról.

    VálaszTörlés
  18. Hédivel nem értek egyet. Lehet hogy van olyan színű angyaltrombita ami valóban nem olyan mutatós.Én személy szerint a sárgát szeretem, mert annak a legerősebb szerintem az illata. Én főként illat szerint válogatok a kertbe növényeket. Ami produkál egy gyenge illatot is az kell nekem. Mennyei mikor az ember este nyugovóra tér és az egész lakást beteríti a KERT illata meg a lomszöcske ciripelése. És a Daturának ebben nagy szerepe van. Sőt most kapok egy olyan Daturát ami Vörös sárga virágú. Na erre merje mondani bárki is hogy nem szép.:-)))

    VálaszTörlés
  19. Hédi, megkaptad a magadét a daturáról meg a csoffadt ráncosokról.

    VálaszTörlés
  20. Képzeljétek el, Karádon, Somogyban az egyik ház előtt az egész virágágyás csak és kizárólag csattanó maszlagból áll, most virágzik az összes hófehéren, és egész csinos.

    VálaszTörlés