Kerti és természetjáró kalandok

Fagyalszender

14 megjegyzés
Tegnap a négyévesünk ezt találta a fűben:


Darth Vader lepkének öltözött. Valójában fagyalszender (Sphinx ligustri), úgy 12 cm körüli nagyságú. Fényes délben épp szendergéséből ébresztettük fel. Bosszúsan felmászott egy nebáncsvirág szárára, összecsukta aszárnyait, úgy szendergett tovább. Reggelre elrepült. Várta a Birodalom.

14 megjegyzés :

 1. Kukkantsatok be hozzám,van valamim számotokra:)!!

  VálaszTörlés
 2. Köszönjük szépen a figyelmességed.

  VálaszTörlés
 3. Most találtam ide hozzátok a Hanga blogjáról. Mióta falura költöztünk én is tanulgatom a kertészkedést. Ezért jól fog néhány jó tanács, amit itt nálatok megtalálok:).

  VálaszTörlés
 4. Nyunyi ezt a lepkét - biztos a halálfejes lepke után - elnevezte "halállepkének", és egész este ezzel nyúzott. Kigondolta, kinek fog eldicsekedni az oviban, hogy ő "halállepkét" látott, és nagyot csalódott, amikor megtudta, hogy ez csak fagyalszender. A fagyalszenderre nem gerjed be a kiscsoport fantáziája...

  VálaszTörlés
 5. Lehetne fagyalszender, alias halállepke. A fagyalszendernek úgysincs semmi értelme.

  VálaszTörlés
 6. Nem is! Ez a Csillagok Háborúját nyomja a lepkék között. Azóta is keresem Luke Skywalker-lepkét, R2D2 lepkét, Yoda mester-lepkét, meg a többit.
  De ha halállepke, akkor a Halálcsillagról jött!

  VálaszTörlés
 7. Andi, neked is van fagyalod, ugye? A sövénybokrod. Ez a tápnövénye. Nézzél jól körül, lehet, hogy neked is ott ücsörög a Halálcsillagi lakos fagyalszender a bokor alatt, aki áttette a székhelyét hozzád! :-)

  VálaszTörlés
 8. Hát ezt csak ti tudjátok, hogy nekem mim van!!! :-))))
  A sövénybokor lehet, hogy fagyal, de most már biztosan jól körül fogok nézni. A bokor alatt kell keresni? Nagyon izgi!

  VálaszTörlés
 9. Hát ezt a lepkét a legnagyobb gazban találtuk, onnan zavartuk fel, ott óhajtott aludni a drága. A kajái közül nekem csak orgonám van, ott még sosem láttam ilyet. A Természet képekben c. könyv azt írja, hogy vándorló faj.

  VálaszTörlés
 10. Akkor reméljük, meglátogat engem is! :-)

  VálaszTörlés
 11. Csak felismerjem azt a szép darthvaderes fejét! :-)

  VálaszTörlés
 12. Ezek után tuti, hogy felismered.

  VálaszTörlés