2012. február 26., vasárnap

A Nagy Ágyalakítás

Lehet, hogy most nevetségessé válok, hogy egy év alatt jöttem rá... Andris fiam nem egy kimondott mormota, ha csak négy-ötször ébred egy éjjel, már jó éjszakánk volt. A felkelek-hozzá-és-visszateszem sosem működött, ha matracot ért a popója, azonnal felriadt. A sokszori felkelés (ki ne tudná, aki anya) kimerítő is volt. Már régóta vágytam egy "oldalkocsira", amit az ágyunk mellé lehet állítani, de külön megvásárolva bizony súlyos tízezrekbe került volna. 
Nemrég eljött az a pillanat, hogy  a kislegény megtanult az ágyra, kanapéra fel- és lemászni, ettől fogva egyáltalán nem volt hajlandó megmaradni a kiságyban, viszont a mellette lévő összecsukható fotelágyban vígan elaludt. A rácsos kiságy pedig olyan darab, ami igazán közel áll a szívemhez: hajdan az enyém volt, a tesóm is innen nőtt ki, tesóm Juditkája is, így természetes volt, hogy Andris is megkapja ezt az ugyancsak retrós, de felújított és masszív bútordarabot. 

Sajnáltam volna felvinni a padlásra a lomok közé, így a párommal kiötlöttük, hogy egy ágyból kettőt csinálunk: a kiságyból némi megerősítéssel és pótlábak felszerelésével oldalkocsit a mi hálónkba, a kiszerelt rácsot pedig felerősítjük a fotelágy oldalára.
Szerelés közben: 

Az "oldalkocsi" ilyen lett üresen és tele:


A gyerekszoba pedig most ilyen:


 
Az átalakítás nem került még ezer forintba sem: négy fém derékszög, 16 csavar és két kb. 25 centis fenyőlécdarab kellett hozzá. Mégy egy fehér, fenyőléccel szegett rongyszőnyeg falvédő hiányzik, meg egy kicsi tesó Andriskának :-)

10 megjegyzés:

  1. Az én nagyfiam is ilyen kiságyban nőtt föl (csak én átfestettem lila-fehérre), amit a nővéremtől örököltünk,akinek két gyereket szolgált ki, és amit ő a szomszédtól vett 500 ft-ért :)
    A kicsinek pedig szintén korlátot szereltünk a fotelágyra, amikor kinőtte a kiságyat.

    VálaszTörlés
  2. Megint egy srófra gondolkodtunk :-))) Ennyit a sok százezer forintos, katalógus-gyerekszobákról.

    VálaszTörlés
  3. Ügyesek vagytok! Szép színes rácsok, a miénk natúr. Nálunk kollégáról kollégára száll a gyerekágy. Most épp Kati birtokolja, de ha végeztünk gyerekügyben visszaszáll az eredeti tulajdonoshoz. Oldalkocsink nincs, mindig hozzánk furakszik be a kis móki, de ma szerencsém volt, csak reggel 6-tól kellett hármasban aludni.
    Hajrá kistestvér!

    VálaszTörlés
  4. Sőt, én meg eladtam egy ezresért a kiságyat, mert a kicsinek már pelenkázósat kértünk kölcsön a szomszédtól, aki szintén a nővérétől örökölte :)Vajon merre jár most az a kiságy?

    VálaszTörlés
  5. Meli, a rácsokon a 70-es évekbeli vékony pvc-cső burkolat van, ami eredeti. :-)
    Bea, ez a gyerekbútorok lélekvándorlása. 500 forintért vetted, felújítottad és egy ezresért továbbadtad? Van üzleti vénád!

    VálaszTörlés
  6. A nővérem vette 500 ft-ért, én ingyen kaptam, úgy adtam el 1000-ért. És a két időpont között eltelt vagy 9 év. Így a használt kiságy ezalatt az idő alatt megduplázta az árát :)

    VálaszTörlés
  7. Ha ezt a részvényekkel művelnéd...

    VálaszTörlés
  8. Hogy megnőtt már ez a picur!
    Segítségre lenne szükségem:
    http://enkisfalum.freeblog.hu/archives/2012/02/29/Mit_tegyek_Ultessek/

    VálaszTörlés
  9. Milyen nagy már Andriska! Gratulálok! És csodállak, hogy egy év nemalvás után még annyi energiád van, hogy kistestvéren gondolkodsz! :-) Hajrá-hajrá!

    VálaszTörlés
  10. Andi voltam, közös konyhakert. :-)

    VálaszTörlés