Andi volt olyan kedves, és egy egész blogbejegyzést szánt rám és a kedvenc sütijeim egyikére. Meg is hozta a kedvemet mindjárt a kipróbálásra, és hozzásegített ahhoz, hogy egy kényszerűen semmittevős délután ne unalmasan teljen. Nagyon jólesett Andi figyelmessége, meg is hatódtam tőle. Köszönöm, Andi!
Távol álljon tőlem, hogy gasztrobloggerkedjek, átlagos kajákat szoktam főzni és kedvelni, kedvenc tésztám a darás tészta, levesem a gulyásleves (ruhám bőr és nem ballon, arcszesszem is csak Pitralon) satöbbi. Sütni pedig van pár alaprecept, kevert omlós, kelttészta, ez a plafon. Most mégis belevágtunk Janival a habcsók projektbe, s elmondhatom, hogy eredményesen.
Andi így sorolta fel a hozzávalókat:
- egy csipet só
- 1 csésze (250 ml) kristálycukor
- 25 g étcsokoládé, finomra vágva (szerintem én véletlenül 250 gramm nem olvadós csokicseppet használtam, de nem zavart senkit a túúúl sok csoki)
- 150 g mogyoró apró darabokra vágva (10 deka volt itthon)
- 1 evőkanál instant kávé
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
A receptet a tehetőségekhez mérten követtem, a négy tojásfehérjét, a csipet sót, és a bögre cukrot, a kanál instant kávét legalábbis pontosan, csokiból aztán belecsusszant egy tábla sima étcsoki, meg 15 deka dió. Kukoricakeményítő helyett sima étkezési keményítőt tettem a tojásfehérjés keverékbe, mert csak az volt a kamrában. A recept így is tökéletesen működött, megsütöttük a sütit és elneveztük kapucsínó habcsóknak. A sütésnél meguntam a várakozást, 120 °C mellett kapott egy kis légkeverést,az sem ártott neki. Szóval ez egy nekem való. elronthatatlan süti. Melegen és hidegen is nagyon finom, Jani is rácuppant. Szerintem a ma éjfélt már nem éri meg a boldogtalan sütemény, pedig a reggeli tejeskávéhoz de jól is passzolna néhány darab. Szóval köszi, Andi.
Jaj de drága vagy! Micsoda meglepetés!!!! Annyira boldog vagyok! :-)
VálaszTörlésEgész hétvégén nem kapcsoltam be a gépet, mert vagy buliztam, vagy a bulit hevertem ki, és olyan jól esik ez nekem ezen a ronda hétfő reggelen - délelőttön!
Örülök nagyon, hogy sikerült, és nagyon jó nevet találtatok neki, jó kis keresztszülők vagytok! :-) Ha utamba akadna még valamilyen különleges, habcsókrecept, rögtön megsütöm Nektek.
És még te toltál le engem, tesó, mint a gatyát korábban (aszalóidőtájt), hogy ez nem gasztroblog! Most szorúsz! Én is fogok ilyen kajásakat írni! (Különben tényleg nagyon finom volt!)
VálaszTörlés:-------------)
VálaszTörlésBanya!
Jaj de jó, írjatok ilyeneket iiiiisss! :-)
VálaszTörlésMilyet? Hogy szorulása lesz a banyának? :-DDD
VálaszTörlésKépzeljétek, azt álmodtam, hogy egy időjárás-jelentést láttam, ami az elkövetkezendő napokra szólt. Azt mondták be: "Kelet felől erős hidegfront betörése várható, a hőmérséklet - 5 és -9 fok közé süllyed. Pest megye északi részén élők számítsanak arra, hogy az erős, olykor viharos északkeleti szél embermagasságú hótorlaszokat épít majd, így aki teheti, ne induljon útnak." Közben meg megjelent a Magyarország térkép a szélirányt jelző nyilakkal meg hőfokokkal. Arra emlékszem, Békéscsabánál meg Debrecennél és Miskolcnál volt -9 fok, Győrben -7. Nagyon valóságosnak tűnt az álom, de félbeszakadt, mert a gyermekrabszolga éppen akkor kúszott be mellém - rajtam keresztül - a paplan alá, és felébredtem. Szerintetek bejön ez az "időjárás-jelentés"?
VálaszTörlésKihúzom a hűtőt, kirakom a kaját az ablakba.
VálaszTörlésÁllítólag jön a hideg, de csak nyugaton lesz. (A buszon hallottam)
VálaszTörlésSzerintem bejött, mert most ká hideg van. Nemrég értem haza, belefagytam a kocsiba.
VálaszTörlésMost épp az északnyugati csücsk az ország legmelegebb pontja, Péccsel azonos a hőfok :-))))
VálaszTörlésMár takargatom egy pléddel az erkélyen a kosaraimat, amiben ilyenkor télen a zöldséget és gyümölcsöt tartom, nehogy megfagyjanak! Egyre hidegebb van! De persze így van rendjén: télen legyen tél!
VálaszTörlés