Andi volt olyan kedves, és egy egész blogbejegyzést szánt rám és a kedvenc sütijeim egyikére. Meg is hozta a kedvemet mindjárt a kipróbálásra, és hozzásegített ahhoz, hogy egy kényszerűen semmittevős délután ne unalmasan teljen. Nagyon jólesett Andi figyelmessége, meg is hatódtam tőle. Köszönöm, Andi!
![](http://2.bp.blogspot.com/_91z1Uk15nVI/SxvYjIzocYI/AAAAAAAACd8/TitVzRNvjr8/s320/habcsok_andinak.jpg)
Távol álljon tőlem, hogy gasztrobloggerkedjek, átlagos kajákat szoktam főzni és kedvelni, kedvenc tésztám a darás tészta, levesem a gulyásleves (ruhám bőr és nem ballon, arcszesszem is csak Pitralon) satöbbi. Sütni pedig van pár alaprecept, kevert omlós, kelttészta, ez a plafon. Most mégis belevágtunk Janival a habcsók projektbe, s elmondhatom, hogy eredményesen.
Andi így sorolta fel a hozzávalókat:
- egy csipet só
- 1 csésze (250 ml) kristálycukor
- 25 g étcsokoládé, finomra vágva (szerintem én véletlenül 250 gramm nem olvadós csokicseppet használtam, de nem zavart senkit a túúúl sok csoki)
- 150 g mogyoró apró darabokra vágva (10 deka volt itthon)
- 1 evőkanál instant kávé
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
A receptet a tehetőségekhez mérten követtem, a négy tojásfehérjét, a csipet sót, és a bögre cukrot, a kanál instant kávét legalábbis pontosan, csokiból aztán belecsusszant egy tábla sima étcsoki, meg 15 deka dió. Kukoricakeményítő helyett sima étkezési keményítőt tettem a tojásfehérjés keverékbe, mert csak az volt a kamrában. A recept így is tökéletesen működött, megsütöttük a sütit és elneveztük kapucsínó habcsóknak. A sütésnél meguntam a várakozást, 120 °C mellett kapott egy kis légkeverést,az sem ártott neki. Szóval ez egy nekem való. elronthatatlan süti. Melegen és hidegen is nagyon finom, Jani is rácuppant. Szerintem a ma éjfélt már nem éri meg a boldogtalan sütemény, pedig a reggeli tejeskávéhoz de jól is passzolna néhány darab. Szóval köszi, Andi.
Jaj de drága vagy! Micsoda meglepetés!!!! Annyira boldog vagyok! :-)
VálaszTörlésEgész hétvégén nem kapcsoltam be a gépet, mert vagy buliztam, vagy a bulit hevertem ki, és olyan jól esik ez nekem ezen a ronda hétfő reggelen - délelőttön!
Örülök nagyon, hogy sikerült, és nagyon jó nevet találtatok neki, jó kis keresztszülők vagytok! :-) Ha utamba akadna még valamilyen különleges, habcsókrecept, rögtön megsütöm Nektek.
És még te toltál le engem, tesó, mint a gatyát korábban (aszalóidőtájt), hogy ez nem gasztroblog! Most szorúsz! Én is fogok ilyen kajásakat írni! (Különben tényleg nagyon finom volt!)
VálaszTörlés:-------------)
VálaszTörlésBanya!
Jaj de jó, írjatok ilyeneket iiiiisss! :-)
VálaszTörlésMilyet? Hogy szorulása lesz a banyának? :-DDD
VálaszTörlésKépzeljétek, azt álmodtam, hogy egy időjárás-jelentést láttam, ami az elkövetkezendő napokra szólt. Azt mondták be: "Kelet felől erős hidegfront betörése várható, a hőmérséklet - 5 és -9 fok közé süllyed. Pest megye északi részén élők számítsanak arra, hogy az erős, olykor viharos északkeleti szél embermagasságú hótorlaszokat épít majd, így aki teheti, ne induljon útnak." Közben meg megjelent a Magyarország térkép a szélirányt jelző nyilakkal meg hőfokokkal. Arra emlékszem, Békéscsabánál meg Debrecennél és Miskolcnál volt -9 fok, Győrben -7. Nagyon valóságosnak tűnt az álom, de félbeszakadt, mert a gyermekrabszolga éppen akkor kúszott be mellém - rajtam keresztül - a paplan alá, és felébredtem. Szerintetek bejön ez az "időjárás-jelentés"?
VálaszTörlésKihúzom a hűtőt, kirakom a kaját az ablakba.
VálaszTörlésÁllítólag jön a hideg, de csak nyugaton lesz. (A buszon hallottam)
VálaszTörlésSzerintem bejött, mert most ká hideg van. Nemrég értem haza, belefagytam a kocsiba.
VálaszTörlésMost épp az északnyugati csücsk az ország legmelegebb pontja, Péccsel azonos a hőfok :-))))
VálaszTörlésMár takargatom egy pléddel az erkélyen a kosaraimat, amiben ilyenkor télen a zöldséget és gyümölcsöt tartom, nehogy megfagyjanak! Egyre hidegebb van! De persze így van rendjén: télen legyen tél!
VálaszTörlés