2014. november 2., vasárnap

Login reunion

Szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy életem során többféle baráti társaság részese lehettem, sok kedves ismerőst őrzök a szívemben, és boldog vagyok, ha összefutok velük valahol, valamikor. Ezen társaságok egyik legkedvesebbike az a csapat, ami Login Túracsoport néven működött  abban az időben, amikor dolgozni kezdtünk. Idén őszre a csapat Győrtől északra megtelepedett része jól összerázódott, hiszen a gyerekekkel több túrát, kirándulást is összehoztunk. Kertészkedés helyett. 


Jártunk egyet a Nagy Klasszikus Bakonyi Túrán, Vinyétől Bakonyszentlászlóig, aztán vonattal egy megállót vissza. A babakocsit és a benne alvó, a kalandokról mit sem sejtő Balit  a hősies fiúk vitték át térdig gázolva a patakon, a nem kevés lelkes biztató szurkolása közepette. A babahordozó ott volt alul, arra számítva, hogy a nyafogó Andrist kell majd cipelni benne. Nem volt rá túl nagy szükség, a kis négyéves a 6,7 km-ből 5,9-et tett meg a saját apró gumicsizmás lábán!

Köszönöm a képeket Zentai Péter barátomnak, aki hűen dokumentálta az eseményeket.
Aztán megjártunk egy közelebbi célpontot, a dunaremetei Dodó Vadfarmot, ahol szelíd háziállatokkal és a hazai vadvilággal ismerkedtünk. Jó hely, van pónis körhinta, állatsimogató, aranyhalas tavacska, hatalmas játszótér, igazi horgásztó és étterem. Ez vérbeli babakocsis-kisgyerekes hely, ahol a szülők is jól elvannak.

Aztán jött a kedvencünk a pozsonyi állatkert a dínóparkkal, dínómászással, elektromos kvadozással és műbikázással. A sok bazári mókán túl az állatok is érdekesek: gyűrűsfarkú makicsalád, kisgibbon, szibériai tigrisek, vörös panda a kedvenceink. Babakocsi-kompatibilis és pénztárcabarát program, a belépők és a mókák mindösszesen 10 euróba kerültek. (Hot dogot, jégkrémet nem vettünk a parkban, csak az otthonról hozott ételeket ettük) Nagy területen élnek az állatok, bár van még néhány régifajta, szűk ketrec is.Túrának is megjárja, mert több tíz méter a szintkülönbség az állatkert területén, ráadásul az utak egy része patakparton, erdős völgyön át vezet. 4-5 óra  a minimum, amit erre a programra érdemes szánni. 


Jól éreztük magunkat, jó szívvel ajánljuk mindegyik kirándulást a gyerekeseknek, bár babakocsival csak az utóbbi kettő járható a megszokott módon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése