2023. június 28., szerda

Kaktuszok, pozsgások

 A bejárati ajtót nyárrom hosszasan süti a délutáni nap, úgyhogy itt van a helye a pozsgásaim egy részének. Kövirózsák, zöld és vörös levelűek is vannak köztük, Tavaly valamelyik kisebb betonozáskor megmaradt egy fél keverőnyi beton, még a megkötés előtt rossz lábasokból és buborékfüliából készítettem virágtartókat nekik. 





Ők a nagyobbak, "akik" nyaralni járnak a most még elég puritán betonlépcsőre, Télen a leanderekkel együtt bent telelnek a házban. Kardlevelű kaktuszok, nagyon idős példányok, nagymamától hoztuk őket legalább 15 éve. Néhány nap telt el a két kép között. 


A lakásban a déli fekvésű ablakokban virágládákat, nagyobb cserepeket ültettem be pozsgásokkal, kaktuszokkal, Ők állandó helyen vannak, nem utaznak nyaralni. 




Végül view from my window. A faluban, agol lakunk, a temető lett pár éve a közvetlen szomszédunk  a bővítés után  (Sajnos, sok apró szigetközi falunak a temető a legdinamikusabban fejlődő része, a mi községünk inkább már elővárosnak számít). Az ablakból  a neogótikus temetőkápolnára látni, ahol a beüvegezetlen kis íves ablakokból a szürkületben vadászni indulnak a denevérek. Olyan nyolc-tízen lehetnek, ciripelő-nyiszogó hangot hallatva. Nagyon gothic, főéeg esős napokon. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése