2023. június 18., vasárnap

Koranyár

 Jó régen nem posztoltam, az elmúlt időben sok zavaros dolog letisztult, egy picit több az időm is, úgyhogy visszatérek a régi, inspiráló hobbimhoz. 

A hosszú, hideg, esős tavasz után így június vége felé végre talán megérkezett a nyár. Már voltunk strandolni a fiúkkal a dunaszigeti strandon (régi tavaszokon volt, hogy április 28-án fürödtünk a Fertőben). A kert ezidáig elég elhanyagolt volt, de tagnap rászántunk egy csomó időt,amit lehet, rendbe tettünk, 

A kséő tavaszi virágok most a legszebbek. 

Palástfüvek teljes díszben, édeskés sárgászöld színben:

Ezt a rózsát férjen nagymamája házilag szaporította, nevelgette nekünk, most már hatalmas, széthajló, vadrózsa habitusú bokorrá fejlődött, élénkpiros virágokkal. 

Díszhagymák tömött gömbjei:

A gránátalmabokrot olyan tíz éve kaptam a tesómtól. nyolc évbe telt, mire védett hekyen termőre fordult, évente egy vödörrel terem, A virágszíne utolérhetetlen!


A gyomlálást megúszandó, tavaly minden gyomosodó helyre szórtam borzsskata-magokat helykotöltőnek, Dzsunngellé nőttek, de a gyomosodás nagy részét tényleg megakedályozták. Most már termést hoznak, szeretném, ha beérnének, szárítani is fogok belőle kézműveskedéshez, Kiváló alap lesz terménybábok fejének.  Egyébként az éretlen  termése is szép a barna-zöld csíkjaival. 




Az egyik ládába muskátli helyett kálát ültettem, érdemes volt. 

Azt hiszem, hamarosan folytatás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése