2009. március 28., szombat

Kékbe fordul...

Ági kért meg, hogy írjak arról, most épp mi történik a kertben. Nos, ma volt az első meleg nap, és rögtön kertészkedésbe fogtunk, tisztogattuk az ágyásokat, előkészítettük a vetemények helyét. Ma lehetett idén először úgy érezni, hogy valami megpezsdül...
A kora tavasz hozzánk csupa kék színnel köszöntött be. Íme az a csillagvirág amit oly szemfüles módon észrevettél.
Fogalmam sincs, hogy került a kertbe, egyszerre csak nőtt egy lila árvácskám, pedig nem is szeretem a lilát. Kedves virágvendég, azért udvariadan köszöntünk.
A másim meglepetés az az aprócska írisz, amit Jani vett észre az előkertben.

Íme egy kockás piton, hogy sikítozhass:
És még valami, ami neked még nem igazán való, de tudom, hogy mindig ezen jár az eszed. Csúnya, pajzán és szégyentelen katicák! /Lehet, hogy jelölik a blogot kiskorú veszélyeztetésére alkalmas tartalma miatt. Ha durvának találod, törölheted./
Ez a bejegyzés ma ilyen durvára sikeredett. Mi is rejtőzik bennem elfojtva...

7 megjegyzés:

  1. Tesó, ez a katicás kép pedofil szexfotó! A szerelmespár mellett balról kiskorú katica látható.Ez a pedofília jele. Tiltott pornográf felvétellel való visszaélés, amit a Btk. büntetni rendel, tetemes ideig tartó szabadságvesztéssel.

    VálaszTörlés
  2. Tesó, az a lila árvácska már tavaly is megvolt, csak a Juditka suttyomban mindig leszedte a virágját, és te nem láthattad, hogy lila. Talán emléxel, kb 2-3 éve ültettél oda pár tő árvácskát. Ez a kis lila az ő leszármazójuk lehet. Visszavadult ibolyaősei színére.

    VálaszTörlés
  3. Tavaly még bordó és sárga volt. Hogy lett erre a tavaszra lila? Te érted?

    VálaszTörlés
  4. Börtönbe a gaz katicákkal! Nyíltan bűnöznek, nem úgy mint Josef K. a pincében.

    VálaszTörlés
  5. Nem vagyok genetikus, de szerintem ezek az agyonnemesített hibrid árvácskákat ha házilagosan szaporítod, vagy saját magjukról terjednek, akkor visszavadulnak a klasszikus ibolyaszínre egy-két generáció után.
    Vajon igaz lehet az a mendemonda, hogy ha rózsaszínű, fehér vagy fekete tulipánhagymát veszel, és elülteted, az is visszavadul pirosra vagy sárgára egy idő után? Meg a fiókhagymái idővel csak piros meg sárga virágot hoznak?
    Egy szobanövényeket tárgyaló könyvben olvastam, hogy a sárga-zöld csíkos, nemesített szanszeviériát csak tőosztással lehet szaporítani, levéldugvánnyal nem, mert a megeredt levéldugvány elveszíti csíkosságát. Vajon ez igaz? Próbálta már valaki? Ha igen, kérem, jelentkezzen!

    VálaszTörlés
  6. És mit szólsz Jánosunkhoz, a leszbikus külsejű, transzvesztita, vemhes macskánkhoz, aki a mi gyenge, serdülő Mira fiúcicánkat terrorizálja? Abcúg katicák, giliszták és macskák, nem elég, hogy csinálják, mindezt nyíltan, mások izgatására teszik! (úgy tudom, ez egy másik tényállást is kimerít...)

    VálaszTörlés
  7. Igen, határozottan vannak különbségek a természeti és a társadalmi környezet között. A természetiek legalább a saját szabályaikkal kapcsolatban következetesek.

    VálaszTörlés