2010. április 11., vasárnap

Csuszkák és kónya vicsorgó

Mosonmagyaróvár országos jelentőségű természetvédelmi értékei közé tartozik az egyetemet körülvevő park évszázados fáival, virágokban gazdag aljnövényzetével, a parkon keresztül kanyargó Lajtával, a szobrokkal és a rengeteg mókussal és madárral.
Fotogén pózokba vágta magát egy különösen bátor csóka, szürkés fejével. Peckesen ide-oda fordulva mutogatta, ő ugyan nem fél!



Egy csuszkapár szorgoskodott az egyik vastag, borostyánnal befutott fatörzsön:
A legérdekesebb látnivaló a fák gyökerén élősködő könya vicsorgó lilás-fehéres rózsaszín virága volt, amely ilyentájt gyakran tűnik elő a földből húsos árvacsalán-virágaival, hogy az év többi részében nyomtalanul elbújjon a fagyökerekkel szorosan összekapcsolódó gyöktörzsébe a föld alá


A park aljnövényzete természetesen tele volt téltemetővel, salátaboglárkákkal, medvehagymával, rügyeit épp kibontott juhar- és vadgesztenye-csemetékkel, a madárdal pedig túlharsogta a makettkiállítás ringlispíljének diszkó-nyomulását.

2 megjegyzés:

  1. Hát jó hangosan tudnak "csipogni", az biztos! Nyaranta már hajnali háromkor felébredek miattuk. Ez persze nem zavar abban, hogy további 8-10 órát aludjak, ha az élet úgy kívánja... :-)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a csóka képek!! A csuszkák meg a kedvenceim!:)
    Péter

    VálaszTörlés